دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه خواستار صدور حکم اعدام برای فرد مظنون به حمله نیویورک شد.
سیف الله سایپوف، فرد مظنون به انجام حمله نیویورک متولد ازبکستان است و روز سهشنبه به ضرب گلوله پلیس مجروح شد. او که اکنون در بیمارستان بستری است خطاب به ماموران پلیس از «احساس خوب» خود در مورد حمله روز سه شنبه سخن گفته است. سیف الله سایپوف که ساکن ایالت نیوجرسی آمریکا است، تاکید کرده که هدف او افزایش هر چه بیشتر شمار قربانیان این حمله بوده است.
رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته نیز در پایان جلسه کابینه خود از اجرای عدالت به شکل «قویتر» و «سریعتر» برای فرد مظنون سخن گفت. این سخنان دونالد ترامپ بحث هایی را در رسانه های آمریکا در مورد تاثیر سخنان وی بر روند کار دادستانان و در نهایت رای دادگاه پدید آورده است.
بیشتر بخوانید: عزم ترامپ برای متوقف کردن «مهاجرت زنجیره ای» و قرعه کشی گرین کارت
رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه شب در صفحه توئیتر خود از درخواست سیف الله سایپوف برای نصب پرچم داعش در اتاقش در بیمارستان خبر داده بود و در پایان بر لزوم صدور حکم اعدام برای او تاکید کرده بود.
او روز پنجشنبه نیز در صفحه توئیتر خود درخواست صدور حکم اعدام برای سیف الله سایپوف را تکرار کرد.
روسای جمهور آمریکا اغلب برای اجتناب از تاثیرگذاری بر تصمیم دادگاه از اظهار نظر در مورد آن دسته از پرونده های قضایی که حکم آنها صادر نشده است خودداری می کنند. یکی از دلایل این امر جلوگیری از طرح این استدلال از طرف وکلای مدافع متهمان پرونده است که سخنان رئیس جمهوری ایالات متحده بر رای اعضای هیات منصفه تاثیر گذاشته است.
اندرو مک کارتی، دادستان سابق فدرال در واکنش به سخنان دونالد ترامپ تاکید کرد که موضع گیری رئیس جمهوری آمریکا می تواند کار وزارت دادگستری را برای درخواست حکم اعدام «سخت تر» کند.
رناتو ماریوتی، یکی دیگر از دادستانان پیشین فدرال نیز در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ از «کمک» رئیس جمهوری آمریکا به «تروریست» حمله نیویورک سخن گفت. به گفته وی دادستانان اکنون باید با استدلال هایی مبنی بر اینکه دونالد ترامپ در روند اجرای عدالت اخلال ایجاد کرده است، مقابله کنند.
بیشتر بخوانید: آنچه درباره مظنون حمله نیویورک میدانیم؛ اف بی آی در جستجوی نفر دوم