یک ایستگاه فضایی قدیمی چین به نام “تیانگونگ-۱” از کنترل خارج شده و به آهستگی در حال سقوط به سمت زمین است.
ماموریت این ایستگاه فضایی که در سال ۲۰۱۱ به فضا پرتاب شد از سال ۲۰۱۶ پایان یافته است.
اگرچه این ایستگاه فضایی که بیش از هشت تن وزن دارد هنگام ورود به جو زمین خواهد سوخت ولی این امکان هم وجود دارد که تکه های سنگین چند صد کیلویی آن به سطح زمین برسد.
سازمان فضایی چین اطمینان میدهد که برخورد این ایستگاه فضایی با زمین خطری به بار نمی آورد ولی مسئولین فضایی اروپا از آن بیم دارند که اصابت این مجموعه به ماهوارههای قرار گرفته در مدار زمین، به آنها آسیب برساند.
کارشناسان فضایی چین تعهد کردهاند با تعقیب مسیر حرکت این ایستگاه تهدیدهای احتمالی را شناسایی و در صورت لزوم اعلام خطر کنند.
China’s space lab Tiangong-1 will soon crash to Earth & NO info exact time & region of re-entry https://t.co/BSknS5hFV7#LKA#SriLankapic.twitter.com/3M331b44lh
— Sri Lanka Tweet ?? (@SriLankaTweet) October 21, 2017
ورود ایستگاه فضایی سرگردان به جو زمین حدود سه تا چهار ماه دیگر صورت می گیرد ولی هنوز محل اصابت آن به زمین مشخص نیست. اولین محاسبات، چهار یا پنج روز پیش از زمان موعود بیرون می آید و زمان کافی برای چاره جویی بدست می دهد.
هنگامی که یک جسم فضایی از کنترل خارج می شود یا بصورت همیشه در فضا می ماند و یا به زمین سقوط می کند. اگر دانشمندان علوم فضایی نتوانند مسیر سقوط ماهواره یا ایستگاه فضایی را کنترل کنند سقوط آن تصادفی خواهد بود. معمولاً اجسام فضایی به سمت اقیانوس ها هدایت می شوند. برای مثال ایستگاه فضایی میر به همین ترتیب به قعر اقیانوس فرستاده شد.
از آنجا که مناطق مسکونی دو درصد سطح زمین را تشکیل می دهد احتمال تلفات انسانی بر اثر برخورد اجرام فضایی بسیار کم است، اما چنین امری غیر ممکن نیست.
برای اینکه مطمئن شوید از سقوط “تیانگونگ-۱” در امان هستید می توانید مسیر حرکت آن را تا روز سقوطش دنبال کنید.
Tiangong1 will fly over #Tehran from 18:34 with magnitude 0.3, elevation 43.1 degree https://t.co/OofL35sgcs#Tiangong1pic.twitter.com/8IipOE5vfD
— SSAR_Tehran (@SSAR_Tehran) October 6, 2017