گزارش سازمان ملل در مورد پناهجویان روهینگیا به درخواست میانمار پس گرفته شد

Access to the comments نظرها
نگارش از Euronews
گزارش سازمان ملل در مورد پناهجویان روهینگیا به درخواست میانمار پس گرفته شد

«برنامه جهانی غذا» وابسته به سازمان ملل گزارشی در مورد وخامت وضعیت پناهجویان روهینگیا را به درخواست دولت میانمار پس گرفته است.

به گزارش روزنامه گاردین «برنامه جهانی غذا« در ماه ژوئیه در گزارشی هشدار داده بود که بیش از ۸۰ هزار کودک زیر پنج سال در مناطقی در روهینگیا از گرسنگی در ضعف مفرط به سر می برند. این گزارش از آن زمان حذف شده است و به جای آن «برنامه جهانی غذا» در بیانیه ای از همکاری با دولت میانمار برای بهبود وضعیت کودکان خبر داده است.

از سوی دیگر سازمان ملل متحد روز سه شنبه خواستار رسیدگی به وضعیت ۱۵ هزار پناهجوی روهینگیا شد که از روز یکشنبه در مرز میانمار با بنگلادش گرفتار شده اند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان همچنین درخواست کرد که این پناهجویان به مکانی امن تر منتقل شوند.

به گزارش سازمان ملل متحد از روز ۲۵ اوت (سوم شهریور) تاکنون حدود ۵۸۲ هزار پناهجوی مسلمان روهینگیا در ایالت راخین میانمار به بنگلادش گریخته اند. خشونتها در ایالت راخین میانمار از روز ۲۵ اوت شدت گرفت.

آندره ماجیج سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در مورد شرایط اردوگاههای پناهجویان مسلمانان روهینگینا در بنگلاش گفت: «ما به شدت در ارتباط با شرایط بشردوستانه در بنگلادش و وضعیت هزاران نفری که در نزدیکی مرز منتظر ورود هستند نگران هستیم.»

وی از مقامات بنگلادش خواست تا این پناهجویان را که برای فرار از خشونت ها از میانمار فرار کرده اند، بپذیرند.


سازمان ملل متحد پیش از این خشونت ها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار را مصداق «پاکسازی قومی» دانسته بود.

ینس لارک سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گفته است مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین میانمار با «انتخابی ناگزیر» بین بقا و فرار مواجه هستند و دلیل این امر نه تنها خشونت ها بلکه نبود امکانات اولیه زندگی مانند بی‌غذایی و امکانات بهداشتی-درمانی نیز هست.

سخنگوی یونیسف گفته است که تقریبا ۶۰ درصد (حدود ۳۱۷ هزار نفر) از جمعیت ۵۲۸ هزار نفری پناهجویان روهینگیا را که از ۲۵ اوت وارد بنگلادش شده اند کودکان تشکیل می دهند. این آمار نشان می دهد که در کمتر از دو ماه تقریبا نیمی از جمعیت مسلمانان روهینگیای ایالات راخین میانمار از این کشور گریخته اند.

به گفته این مقام یونیسف این صندوق روزانه برای ۴۰ هزار نفر آب آشامیدنی فراهم می کند و تاکنون چند هزار سرویس بهداشتی در این منطقه احداث کرده است. وی با این حال تاکید کرد که یونیسف اگر تا ماه نوامبر (آبان ماه) بودجه بیشتری دریافت نکند ممکن است مجبور به توقف خدمات رسانی شود.

در تحولی دیگر بنگلادش به دو روزنامه نگار میانماری که به دلیل گزارش شرایط پناهجویان مسلمان روهینگیا در بنگلادش دستگیر شده بودند، اجازه داد تا این کشور را ترک کنند.

به گفته پلیس این افراد که با ویزای توریستی وارد بنگلادش شده بودند به خبرنگاری مشغول بوده اند.