میانمار مینگذاری مرز خود با بنگلادش را تکذیب کرد

پناهندگان روهینگیا و مرزبانان بنگلادش میگویند میانمار بخشهایی از مرز خود با بنگلادش را در جلوگیری از خروج مسلمانانی که خشونتهای استان راخین میگریزند، مینگذاری کردهاست، ادعایی که میانمار آن را تکذیب میکند.
دو منبع دولتی در داکا در این مورد گفتند که هدف از اینکار ممکن است جلوگیری از بازگشت مسلمانان روهینگیا که بخاطر خشونت به بنگلادش گریختهاند، باشد.
یک مرزبان بنگلادشی به رویترز گفت که دو انفجار در روز سهشنبه از سمت میانمار شنیده است که گمانهزنیها در مورد مینگذاری مرزی را تقویت میکند.
به گفته یک منبع که به دلایل امنیتی نخواست که نامش فاش شود، دولت بنگلادش روز چهارشنبه ۱۵ شهریور (۶ سپتامبر) به طور رسمی اعتراض خود را به مینگذاری در مرز این کشور ابراز خواهد کرد.
از سوی دیگر رنتو مارسودی، وزیر امور خارجه اندونزی در دیدار با شیخ حسینه، همتای بنگلادشی خود در روز سهشنبه ۱۴ شهریور (۵ سپتامبر) گفت: «اندونزی حاضر است تا از بار مسئولیت بنگلادش در قبال مسلمانان روهینگیا که به بنگلادش گریختهاند، بکاهد. اما این کمکها تنها به لحاظ انسانی است و کمکهای اقتصادی را شامل نمیشود.»
بیشتر بخوانید: آنگ سان سوچی برای نخستین بار از حقوق مسلمانان روهینگیا سخن گفت
همچنین در پی شدت یافتن مسائل مرتبط با اقلیت مسلمان روهینگیا، روز چهارشنبه ، جمعی از مردم اندونزی به دعوت «جبهه مدافعان اسلام» و با همراهی دیگر گروههای مسلمان در جاکارتا پایتخت این کشور تظاهرات کردند.
این تظاهرات در نزدیکی سفارت میانمار صورت گرفته و پلیس اندونزی خیابانهای منتهی به سفارت میانمار را مسدود کرده است.