NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

شهردار شیکاگو: طرح «داکا» در شهر ما متوقف نخواهد شد

شهردار شیکاگو: طرح «داکا» در شهر ما متوقف نخواهد شد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

شهردار شیکاگو، یکی از قطبهای اقتصادی ایالات متحده در مخالفت با لغو قانون «داکا» از سوی دولت دونالد ترامپ، شهر شیکاگو را به «منطقه آزاد از ترامپ» بدل کرد.

رام امانوئل طی یک سخنرانی برای جوانانی که تحت قانون داکا در این شهر به کار و زندگی مشغول هستند، گفت: « به همۀ رویا پردازان» اعلام می کنم همه به شیکاگو بیایید چرا که در این شهر در امان خواهید ماند و اجازه کار برای شما صادر خواهد شد. اینجا خانه شماست و کسی نمی تواند شما را از اینجا بیرون براند.»

To all #DREAMers: You are welcome in the City of Chicago. This is your home. Come to school and pursue your dreams. #DACA#ChicagoisOnepic.twitter.com/YbnEpxqbuG

— Mayor Rahm Emanuel (@ChicagosMayor) 5 septembre 2017

او اعلام کرد از این پس در مدارس، محله‌ها و دانشگاهها نگرانی برای نوجوانان و جوانان مهاجر وجود ندارد چرا که از این پس این اماکن مناطق آزاد بدون ترامپ خواهد بود. رام امانوئل گفت: « از شما می خواهم درس و کلاسهایتان را کنار نگذارید و به مطالعات خود ادامه بدهید. از شما می خواهم روهایتان را ادامه بدهید.» او به جوانان نگران شهر شیکاگو گفت که طرح «داکا» در این شهر متوقف نخواهد شد.

رام امانوئل یکی از مهمترین متحدان دموکرات باراک اوباما بود و در دوره اول ریاست جمهوری اوباما در کاخ سفید یکی از مشاوران اصلی و رییس کارکنان کاخ سفید بود. وی که خود از یک خانواده یهودی مهاجر می آید در سال ۲۰۱۱ شهردار یکی از جرم خیزترین شهرهای آمریکا، شیکاگو شد.

طرح داکا چیست و رویاپردازان کیستند؟

طرح داکا، که روز گذشته از سوی دولت ترامپ متوقف شد در سال ۲۰۱۲ در دولت باراک اوباما پیشنهاد شد و به اجرا در آمد. بر پایه این طرح فرزندان مهاجران غیرقانونی توانستند از کار در بازار سیاه و مخفی شدن نجات پیدا کنند و بتوانند در دانشگاه ثبت نام کرده و یا درخواست گواهینامه رانندگی کنند و از همه مهم تر اجازه کار در خاک آمریکا را پیدا داشته باشند.

البته این برنامه، برخلاف ادعای آقای ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی، اجازه نمی داد تا این افراد درخواست شهروندی کنند. این طرح تنها شامل افرادی می شد که پیش از شانزده سالگی به همراه پدر و مادرانشان وارد آمریکا شده بودند. بر همین اساس سن این افراد نمی توانست بیشتر از ۳۰ سال در زمان اجرایی شدن قانون در سال ۲۰۱۲ باشد. رسانه‌های آمریکا به این افراد لقب رویاپردازان داده بودند.

پیش از لغو این قانون توسط آقای ترامپ، ثروتمندترین شرکتها و کمپانیهای معتبر آمریکایی از جمله گوگل و فیسبوک با انتشار نامه‌ای از دولت ترامپ خواستند تا اجرای این «طرح موفق» را متوقف نکند. در این نامه می خوانیم که «تمام ثروت شرکتهای چندملیتی آمریکایی به حضور مهاجران است و اگر آمریکا می خواهد در بازارهای جهانی از رقبا پیش بگیرد، نیاز دارد که همچنان از نیروی کار مهاجران بهره ببرد».

رئیس جمهوری آمریکا درست پس از رسیدن به قدرت در ماه ژانویه قصد داشت این قانون را لغو کند اما شش ماه طول کشید تا این خواسته‌ی او اجرایی شود. دونالد ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی این طرح دولت باراک اوباما را غیرقانونی خوانده و اعلام کرده بود که دولت اوباما با اجرای این برنامه از قدرت خود سوء استفاده کرده است. او در سخنرانی‌های خود همواره می گفت که پدرو مادر این افراد غیرقانونی وارد خاک ایالات متحده شدند و به تبع فرزندان آنها نیز بصورت غیرقانونی در خاک آمریکا هستند. وی البته در هفته‌های گذشته اعلام کرده بود که نمی خواهد شرایط این کودکان پیچیده تر از قبل شود.

گزارشها نشان می دهد که برنامه داکا تا پایان ماه مارس سال ۲۰۱۷ حدود ۸۸۶ هزار مهاجر را تحت پوشش قرار داده است. بیشتر این مهاجران مکزیکی هستند اما جوانان دیگری از کشورهای السالوادور، گواتمالا و هندوراس نیز در این فهرست بلندبالا قرار می گیرند. اغلب آنها از طریق زمینی و غیرقانونی تنها و یا به همراه والدین خود وارد خاک آمریکا شده اند. داکا برای آنها این فرصت را فراهم می کرد تا دست کم دو سال دیگر، از پایان سال ۲۰۱۷ در آمریکا بمانند و بعد از آن دوباره درخواست خود را تجدید کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اولین و شاید آخرین مناظره هریس و ترامپ؛ «رفیق کامالا» و «نابودگر دموکراسی» چه در تیردان دارند؟

چرا شبکه‌های اجتماعی پر از تصویر ترامپ با گربه و اردک شده است؟

وعده ترامپ: کمیسیون بهره‌وری دولتی با ریاست ایلان ماسک تشکیل می‌دهم