کره جنوبی: پیونگ یانگ احتمالا برای آزمایش موشک قاره پیما آماده می شود

کره جنوبی: پیونگ یانگ احتمالا برای آزمایش موشک قاره پیما آماده می شود
نگارش از مهران احمدی

کره جنوبی می گوید نشانه هایی در دست است که نشان می دهد کره شمالی به دنبال آزمایش هسته ای روز یکشنبه خود برای پرتاب موشکهای بالستیک بیشتری آماده می شود.

به گفته یک مقام وزارت دفاع کره جنوبی که روز دوشنبه در جلسه پارلمان این کشور حاضر شده بود، پرتاب موشک بالستیک قاره پیما می تواند آزمایش بعدی پیونگ یانگ باشد.

وزارت دفاع کره جنوبی همچنین در بیانیه ای از برنامه خود برای به کارگیری موقت چهار پرتابگر باقی مانده سامانه ضد موشکی «تاد» متعلق به آمریکا خبر داد. هم اکنون تنها دو پرتابگر سامانه «تاد» در پایگاهی در جنوب سئول مستقر شده اند. وزارت دفاع کره جنوبی به زمان انتقال چهار پرتابگر دیگر به این محل اشاره نکرده است.

براساس گزارشها استقرار این پرتابگرها بنا به تصمیم مون جائه این، رئیس جمهوری کره جنوبی و پس از آزمایش هسته ای روز یکشنبه پیونگ یانگ صورت می گیرد.


کره جنوبی در حالی تصمیم به گسترش استفاده از پرتابگرهای سامانه تاد گرفته است که روسیه و چین از به کارگیری این سامانه در کره جنوبی ابراز نگرانی کرده اند.

کره شمالی روز یکشنبه با انجام ششمین آزمایش اتمی خود یک بمب هیدروژنی آزمایش کرد که به گفته مقامات سئول و توکیو قدرت آن ده برابر بیشتر از پنجمین آزمایش هسته ای پیونگ یانگ بود. یک موسسه لرزه نگاری نروژی قدرت انفجار هسته ای روز یکشنبه را ۱۲۰ کیلوتن تخمین زده است.

این در حالی است که قدرت بمب اتمی «پسرک کوچک» که در روز شش اوت سال ۱۹۴۵ توسط ایالات متحده در شهر هیروشیما استفاده شد ۱۵ کیلوتن بوده است. به این ترتیب قدرت بمب هیدروژنی آزمایش شده توسط کره شمالی در روز یکشنبه هشت برابر بمب هیروشیما تخمین زده می شود.

بیشتر بخوانید: مانور سئول در پاسخ به «تهدیدات» پیونگ یانگ؛ دفاع آمریکا از واکنش نظامی

در واکنش به آزمایش هسته ای کره شمالی رهبران گروه «بریکس» متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی روز دوشنبه ضمن ابراز تاسف از این آزمایش خواستار یافتن «راه حلی صلح آمیز» برای کنترل تنش پیرامون برنامه اتمی پیونگ یانگ شدند.

چین که هم اکنون میزبان اجلاس سران «بریکس» در شهر شیامن در جنوب این کشور است روز دوشنبه به طور رسمی به آزمایش اتمی اخیر کره شمالی اعتراض کرد. سخنگوی وزارت خارجه چین با اعلام این خبر از ابلاغ مراتب اعتراض پکن به یک مقام دیپلماتیک سفارت کره شمالی خبر داد. وی همچنین بر سیاست کشورش مبنی بر لزوم پاکسازی شبه جزیره کره از سلاح هسته ای تاکید کرد.

اعتراض پکن به پیونگ یانگ در حالی است که چین تهدید تجاری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بر سر تنش در شبه جزیره کره را «غیر قابل قبول» و «غیر منصفانه» دانسته است. رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه در توئیتر خود گفته بود که ایالات متحده در کنار گزینه های دیگر حال بررسی توقف رابطه تجاری با کشورهایی است که به داد و ستد با پیونگ یانگ مشغولند.


بیشتر بخوانید: ابراز نگرانی چین از افزایش بودجه دفاعی ژاپن و «اغراق گویی» توکیو

مطالب مرتبط