NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اخراج و بازگرداندن پناهجویان سردرگم به یونان بحران‌زده

اخراج و بازگرداندن پناهجویان سردرگم به یونان بحران‌زده
Copyright 
نگارش از نیما قدکپور
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

بسیاری از کشورهای اروپایی درصدد آماده سازی روند اخراج و بازگرداندن پناهجویان به یونان هستند. گروههای حقوق بشری در اروپا این اقدام را ضدبشری می دانند. اما بسیاری از کشورها می توانند پناهجویان را به اولین کشوری اروپایی که وارد آن شده‌اند یعنی همان یونان بفرستند.

مشکل این است در یونانی که ۹ سال است با بحران بی‌سابقه اقتصادی دست و پنجه نرم می کند امکان اسکان و کاریابی و کمک‌های مالی به پناهجویان وجود ندارد.

اما در میان کشورهای عمده‌ای که روند اخراج پناهجویان قانونی را آغاز کرده اند می توان از بریتانیا و هلند و فرانسه نام برد.

یانیس موزالاس به گاردین می گوید روند اخراج و اعزام پناهجویان به یونان پیشپایش با اعلام فهرستی بلند بالا از نامها آغاز شده است. وی اعلام کرده است که یونان با وجود تمام مشکلات پناهجویان زیادی در خاک خود دارد و اگر کشورهای اروپایی نخواهند پناهجویان جدید را پذیرا باشند امکان زندگی این افراد در یونان بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

وزیر مهاجرت یونان اعلام نکرد که آیا این پناهجویان در یونان اسکان خواهند یافت یا این کشور را ترک می کنند. او تنها می گوید که کشورش ظرفیت میزبانی این همه پناهجو را ندارد. دولت یونان با توجهی به قراردادی که با اتحادیه اروپا دارد با پذیرش هر یک نفر مبلغی دریافت می کند که این برای این کشور بحران زده کاملا قابل توجه است. همین مساله درمورد توافق دولت افغانستان و اتحادیه اروپا نیز صدق می کند.

طی توافق بدست آمده در اکتبر سال ۲۰۱۶ دولتهای اروپایی به ازای ارسال و اخراج هر پناهجوی افغان ناگزیر به دولت افغانستان کمک مالی می کنند. در همین زمینه شاهد هستیم که دولت فرانسه چند ماهی است بدور از هیاهو و در خفا بسیاری از پناهجویان افغان را به کشورهای مبدا اروپایی می فرستد و به زور آنها را سوار بر هواپیما کرده و از کشور اخراج می کند.

سازمانهای حقوق بشری می گویند که دولت فرانسه با توسل به دستگاههای قضایی ویژه‌ی شرایط استثنایی – آن جایی که وظیفه‌ی قانون، ممانعت از دسترسی به حقوق است – افراد را در بند می‌کند و سپس نسبت به اخراج آنها از این کشور اقدام می کنند. این اخراج‌ها نخستین اخراجهای مستقیم از کشور فرانسه به افغانستان پس از سال ۲۰۰۹ هستند و در حالی صورت می‌گیرند که از سال ۲۰۰۹ تا به امروز نوعی توافق اخلاقی رسمی در عدم استرداد به افغانستان وجود داشت.

دولت یونان در سال ۲۰۱۵ میلادی با یک بحران بی‌سابقه ورود پناهجویان به این کشور مواجه شد. نزدیک به یک میلیون نفر طی یکسال بصورت غیرقانونی وارد این کشور شده اند. در سال اخیز رقم مهاجرت‌های غیرقانونی به این کشور کاهش پیدا کرده است اما با این حال هنوز شاهد ورود تعداد زیاد پناهجویان غیرقانونی در این کشور هستیم. تنها در هفته گذشته ۳۳۰ پناهجو وارد جزایر شرقی یونان، لروس، کیوس، کوس و ساموس شده اند.

طبق آمار منتشر شده توسط وزارت کشور یونان نزدیک به ۱۴۱۰۰ نفر در ماههای اخیر به جزایر شرقی این کشور رسیده اند. شرایط زندگی پناهجویان در این جزایر و اردوگاههای آنها اسفبار است. همه روزه شاهد شورش و تلاش پناهجویان برای خروج از این جزایری هستیم که یکی از گرمترین و مرطوبترین مناطق در قاره سبز هستند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نخست وزیر جدید فرانسه با ماموریتی دشوار؛ سیاستمداری که با کمیسیون اروپا مثل کف دستش آشناست

ولادیمیر پوتین: ایران مدت‌هاست که منتظر واردات گاز از روسیه است

پیشنهاد کمیسر مهاجرتی آلمان: پناه‌جویان پس از ورود به اتحادیه اروپا به رواندا فرستاده شوند