یک روز پس از کشته شدن دستکم ۵۰ غیرنظامی به دست پیکارجویان طالبان و داعش در روستای میرزا اولنگ در ولایت سرپل، نگرانیها نسبت به ادامه کشتار در این منطقه افزایش یافته است.
گفته میشود پیکارجویان طالبان و داعش مشترکا پس از تصرف روستای میرزا اولنگ از ولسوالی صیاد در شمال افغانستان اقدام به تیرباران غیرنظامیان از جمله کودکان و زنان کردند.
به گفته مقامهای محلی، مهاجمان در سرپل دست کم ۱۵۰ خانواده را به گروگان گرفتهاند و آنها زیر تیغ و گلولۀ طالبان و داعش هستند و بیم آن میرود که هر لحظه یکی از آنها به کام مرگ فرستاده شود.
مریم شاهی، خبرنگار یورونیوز در کابل وضعیت ولسوالی میرزا اولنگ را بسیار وخیم توصیف کرده و میگوید «بیم یک نسل کشی» در این منطقه میرود.
روستای میرزااولنگ سه روز پیش و در پی درگیریهای شدید میان نیروهای امنیتی افغانستان از یک سو و پیکارجویان طالبان و داعش از سوی دیگر روز جمعه به دست شورشیان اسلامگرا افتاد.
گفته میشود طی ۴۸ ساعت مقاومت نیروهای امنیتی افغانستان، ده پیکارجوی طالبان از جمله دو تن از فرماندهان آنها کشته و دوازده نفر شبهنظامی دیگر مجروح شدند.
#میرزااولنگ
— Barakatullah Rawnaq (@BarakatullaR) August 7, 2017
ـــ پدرم را تیر باران کردند.
ـــ از خانواده مه پنج نفر کشته شده.
ـــ دختر گیروگان منده اتی شی هم شهیده.
سخنگوی والی سرپل با انتقاد از حکومت مرکزی گفته که با گذشت سه روز از سقوط روستای میرزااولنگ، هنوز مسؤولان در مرکز برای سرکوب طالبان و داعش و نجات جان ساکنان این روستا هیچ کاری نکردهاند. با اين حال، وزارت دفاع افغانستان اعلام کرده است که تلاشها برای بازپسگیری این روستا از شورشیان ادامه دارد. برخی خبرهای تائید نشده هم از ورود قوای قول اردوی ۲۰۹ شاهین برای سرکوب شورشیان حکایت دارد.
داعش تاکنون در اینباره اظهارنظری نکرده اما سخنگوی طالبان ضمن رد کشتار غیرنظامیان در این روستا ادعا کرده که این گروه با افراد ملکی کاری ندارد.
به گزارش وبسایت روزنامه اطلاعات روز افغانستان در واکنش به کشتار روستای میرزااولنگ، ارگ ریاستجمهوری افغانستان هم با انتشار اطلاعیهای این اقدام را محکوم کرد و وعده داد که عاملان این «جنایت جنگی» مجازات خواهند شد. در این اطلاعیه آمده: « تروریستان جنایتپیشه یکبار دیگر با کشتار بیرحمانه افراد ملکی، زنان و اطفال در ولسوالی صیاد ولایت سرپل مردم بی گناه را به خاک و خون کشانیده و به جنایات خود افزودند، که این عمل وحشیانه آنان، نقض صریح حقوق بشری و جنایت جنگی پنداشته میشود»
کمیسیون مستقل حقوق بشر افعانستان نیز با نشر اعلامیهای این کشتار را به شدت محکوم کرد و از آن بهعنوان جنایت جنگی نام برد و خواستار آن شد که عاملان این اقدام «شنیع، وحشیانه، غیرانسانی و غیرقانونی» به دست عدالت سپرده شوند.