سخنگوی قوه قضائیه ایران با رد ادعاهای حمید بقایی درباره دوران بازداشت، نسبت به قانون شکنی «طایفه احمدینژاد» هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای اژهای در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات و انتقادهای تند حمید بقایی، پس از آزادی از بازداشتگاه و عدم برخورد با نزدیکان احمدینژاد گفت: «از این طایفه هر کسی اقدام خلاف قانون انجام دهد، تعقیب قضایی می شود و برخورد لازم صورت می گیرد.»
حمید بقایی از یاران نزدیک محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران، شامگاه چهارشنبه ۴ مرداد پس از حدود یک ماه بازداشت با تامین وثیقه ۲۰میلیارد تومانی آزاد شد. وی در جمع هوادارانش با اشاره به مساله انتقال از «سوئیت انفرادی» به بند عمومی زندان، «سسخنگوی قوه قضائیه را دروغگو خوانده بود. آقای اژه در پاسخ به این اظهارات گفت: «اگر کسانی سخنان نامهربانی زدند، نباید از کوره در برویم. دست خط ایشان در رابطه با خروج از سوئیت موجود است و با رسیدگی به پرونده مسائل مالی آن روشن می شود.»
یکی از مداحان بازداشتی آزاد شد
سخنگوی قوه قضائیه ایران خبر بازداشت دو مداح معروف را تایید کرد و گفت : «پرونده در دادسرای ویژه روحانیت مطرح بوده. می دانم یکی دونفر بازداشت شدند. می دانم یک نفر هم با قرار آزاد شد، نفر بعدی که آزاد شد یا نه و جزییات را اطلاعی ندارم.»
دادگاه ویژه روحانیت پس از پیروزی انقلاب و به دستور روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی برای رسیدگی به جرایم و تخلفات روحانیون تشکیل شد.
در هفتههای گذشته اخباری مبنی بر بازداشت چند مداح مشهور از جمله عبدالرضا هلالی، روحالله بهمنی به اتهام ارتباط با سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) و روابط غیر اخلاقی با یکی از اعضای سفارت فرانسه در تهران منتشر شد. غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی با بازنشر این خبر، از رویکرد دستگاههای امنیتی نسبت به وزارت امور خارجه انتقاد کرده بود.
#مداحان حامي رقيب #انتخابات به جرم #جاسوسي براي اسرائيل و روابط نامشروع با عضو سفارت فرانسه مي اُفتند زندان!!
۱/۲— Jafarzadeh.ImanAbadi (@Jafarzadeh_ir) 21 juillet 2017
اگر لازم باشد تفاصل دیه بنیتا از بیتالمال پرداخت میشود
سخنگوی قوه قضائیه، با تایید سابقه دار بودن عاملان قتل بنیتا گفت: «گفته شده یکی از متهمین ١٣٠ سابقه سرقت دارد و با قرار کفالت و با فیش حقوقی آزاد شده که صحت ندارد… یک پرونده داشته که ١٢ فقره سرقت داخل ماشین داشته، ١٤ ماه بازداشت شده، بیش از این مقدار دادسرا نمی تواند نگه دارد… [وی پس از بازداشت] با قرار وثیقه١٦٠ میلیونی آزاد شده، بابت ١٢ فقره سرقت به ٥٥ ماه حبس محکوم شده، سه سال از این ٥٥ ماه طبق قانون جدید قابل اجرا بوده است.»
وی در باره متهم دیگر این پرونده افزود: «نفر دوم با ٤ گرم شیشه دستگیر شده و به دادگاه رفته و به ٢ سال حبس، جزای نقدی و ٥٠ ضربه شلاق محکوم شده و بعد از اجرای محکومیت، آزاد شده است.»
وی درباره بحث تفاصل دیه برای قصاص عاملان این قتل گفت: «ماده ۴۲۸ قانون مجازات اسلامی میگوید در مواردی که جنایت نظم عمومی را برهم زده و یا احساسات عمومی را جریحه دار کند و مصلحت بر اجرای قصاص باشد، با درخواست دادستان از رئیس قوه قضائیه این اقدام انجام می شود و در صورت عدم توانایی در پرداخت، تفاضل دیه از بیت المال پرداخت می شود.»
در روزهای گذشته و بهویژه پس از قتل آتنا اصلا، بار دیگر بحث قصاص و نابرابری دیه زن و مرد در فقه اسلامی میان کارشناسان قضایی و نمایندگان مجلس ایران داغ شد.