NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

هکرهای روسی پشت پردۀ بحران دیپلماتیک قطر

هکرهای روسی پشت پردۀ بحران دیپلماتیک قطر
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

کارشناسان اداره تحقیقات فدرال آمریکا بر این باورند که روس ها در پشت پرده بحران دیپلماتیک بوجود آمده میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و قطر قرار دارند.

مقامات آمریکایی می گویند که این بحران، پیامد تلاش هکرهای روسی برای تضعیف آمریکا و متحدانش و ایجاد اختلاف میان آنها است.

بنا بر گزارش خبرگزاری سی ان ان، سازمان های امنیتی آمریکا اطلاعاتی در اختیار دارند که نشان می دهد هکرهای روسی اخباری جعلی را در خبرگزاری دولتی قطر منتشر کرده اند تا درنهایت «اینگونه به نظر برسد که قطر روابط دوستانه ای با ایران و اسرائیل دارد.» از دیگر موضوعات مطرح شده در این گزارشات جعلی این است که «دونالد ترامپ حداکثر تا چه زمانی در مقام ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا باقی خواهد ماند.»

ادعا می شود که هک خبرگزاری دولتی قطر در تاریخ ۲۳ ماه مه انجام شده است. مقامات قطر و آمریکا معتقدند انتشار مقاله ای جعلی در این زمینه، باعث شده است که روابط دیپلماتیک و اقتصادی میان کشورهای عربی خلیج فارس به بدترین شکل خود طی دهه های اخیر برسد.

ایالات متحده آمریکا شماری از کارشناسان تحقیق اف بی آی را به قطر فرستاده و مامور کرده است تا به دولت قطر در موضوع هک اخبار جعلی کمک کنند.

حمد بن جاسم آل ثاني، وزیر خارجه قطر هک شدن خبرگزاری دولتی کشورش را تایید کرده است. او همچنین اعلام کرد که گزارش جعلی درباره روابط سیاسی قطر با دیگر کشورها پس از یک حمله سایبری موفقیت آمیز منتشر شده است و به گفته او تمام آنچه به عنوان اتهام علیه قطر مطرح شده، مبتنی بر این اطلاعات غلط است.

روز دوشنبه در بحبوحه تنش بالا میان عربستان سعودی و ایران، برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی روابط سیاسی و اقتصادی خود با قطر را به اتهام حمایت این کشور از تروریسم قطع کردند. بنا بر گزارش سی ان ان، عربستان سعودی این گزارش جعلی منتشر شده را نیز در فهرست دلایلی قرار داده که بر اساس آن دست به انزوای قطر زده اند.

هنوز مشخص نیست که آیا هک شدن خبرگزاری دولتی قطر توسط سرویس های امنیتی روسیه انجام شده است یا سازمان های جنایی روسیه. سازمان ملی مبارزه با جرایم بریتانیا نیز به این تحقیق پیوسته است.

کرملین روز چهارشنبه این اتهامات را رد کرد و اعلام داشت که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از پاسخ دادن به حملات و اتهاماتی که بدون ارائه مدرک مطرح می شوند، خسته شده است.

هکرهای روسی پیش از این متهم شده اند که در تلاش بودند تا در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و همچنین کارزار انتخاباتی امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه اعمال نفوذ کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

قطع روابط دیپلماتیک عربستان و چند کشور دیگر با قطر؛ واکنش‌ها و پیامدها

«تولید پهپاد انتحاری جدید روسی با موتور چینی»؛ آیا گارپیا جای شاهد ایرانی را گرفت؟

سفر صدر اعظم آلمان به آسیای مرکزی؛ اولاف شولتس در جستجوی فرصت‌های جدید انرژی در حیاط خلوت روسیه