پلیس استرالیا می گوید حادثه گروگان گیری روز دوشنبه در شهر ملبورن استرالیا که درنهایت دو کشته بر جای گذاشت، احتمالا یک «حادثه تروریستی» بوده است.
عامل این حمله فردی مسلح به نام «یعقوب خیر» بود؛ او شهروند استرالیا و متولد سومالی بوده است.
در جریان عملیات خلع سلاح فرد مهاجم و نجات زن گروگان گرفته شده، سه پلیس مجروح شدند و فرد مهاجم نیز درنهایت با شلیک پلیس کشته شد.
گراهام اشتون از مقامات پلیس محلی بامداد سه شنبه در توضیح این حادثه اعلام کرد که مهاجم ۲۹ ساله ابتدا زنی را در اتاقی در طبقه همکف آپارتمان حبس می کند و سپس به سمت مسئول آپارتمان شلیک کرده و او را می کشد. پس از آن، پلیس با دریافت گزارشی مبنی بر شنیدن صدای انفجار که در واقع صدای شلیک گلوله بوده است، در محل حاضر می شود.
پلیس در جریان عملیات خلع سلاح فرد مهاجم هیچ تماسی با او نداشته است اما یعقوب خیر در زمان محاصره آپارتمان، به رسانهها گفته است که این کار را به نام داعش انجام می دهد.
داعش نیز مسئولیت این حمله را پذیرفته است با این وجود این احتمال وجود دارد که ادعای فرد مهاجم مبنی بر ارتباط با داعش، صرفا برای فریب پلیس باشد. به گفته گراهام اشتون احتمال «فریب پلیس» پس از آن قوت یافت که پس از پایان این عملیات و انجام جستجوها، هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا و نشان دهنده همکاری یعقوب خیر با داعش یافت نشده است.
گراهام اشتون همچنین اعلام کرده است که احتمالا علت مرگ متصدی آپارتمان نیز آن بوده که او «در زمانی بد در جایی بد قرار داشته است.»
Melbourne terrorist Yacqub Khayre:Long history of drugs, guns and crime #melbourneattackhttps://t.co/UxZZWT082J
radio3mondo</a> <a href="https://twitter.com/luigispinola">
luigispinolapic.twitter.com/8fffTOefZd— Rai Radio3 (@Radio3tweet) June 6, 2017
تحقیقات درباره این پرونده همچنان ادامه دارد. برای پلیس هنوز مشخص نیست که این حمله، اقدامی از پیش برنامه ریزی شده بود و یا تصمیمی که به یک باره گرفته شده است.
بنا بر گزارش رسانهها یعقوب خیر مردی منزوی و جدا از خانواده و جامعه، معتاد به الکل و مواد مخدر و دارای سابقه جرائمی از جمله چندین فقره سرقت و سرقت با توسل به زور بوده است. او همچنین در سال ۲۰۱۲ میلادی تحت تاثیر مواد مخدر و در اقدامی خشونت آمیز به خانهای حمله کرده است.
یعقوب خیر پس از آن مورد توجه پلیس ضد تروریست استرالیا قرار گرفت که در سال ۲۰۰۹ میلادی به همراه چهار مرد دیگر متهم به طراحی حمله به یک پادگان نظامی در سیدنی با هدف کشتن سربازان شد. او درنهایت از این اتهام تبرئه شد.