NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

تاثیر حمله مرگبار طالبان در بلخ بر جامعه سیاسی افغانستان

تاثیر حمله مرگبار طالبان در بلخ بر جامعه سیاسی افغانستان
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

حمله روز جمعه گروه طالبان به پادگان ارتش افغانستان در ولایت بلخ که منجر به دست کم ۱۰۰ کشته و بیش از یکصد مجروح شد، تاثیر سیاسی عمیقی بر جامعه سیاسی این کشور و چهره های حکومتی در مورد قضاوت نسبت به طالبان و استحقاق و ظرفیت این گروه برای شرکت در روند صلح نهاده است.

روز یکشنبه حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین افغانستان گفت که از این پس طالبان را «برادران ناراضی» نخواهد نامید و اضافه کرد که هر گروهی به افغانستان آسیب برساند «گروهی تروریستی» است.

آقای کرزی طی چند سال گذشته و از دوران ریاست جمهوری خود به دلیل برخورد نرم در برابر طالبان و امتیاز دادن یکجانبه برای آوردن این گروه پای میز مذاکره، مورد انتقاد بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی در این کشور بوده است.

این در حالی است که طالبان باوجود تحمل ضربات سنگین و انشعاب های متعدد درونی هیچگاه نتوانسته چارچوب حقوقی و تلاش های دولت افغانستان و حامیان غربی آن برای پیوستن به روند صلح را بپذیرد، بلکه برعکس بر شدت حملات خود افزوده است.

تا قبل از سپتامبر ۲۰۱۶ پاکستان به دلیل حمایت از طالبان مورد شدیدترین انتقادها بود، اما از آن زمان روسیه نیز به دلیل برقراری رابطه با طالبان و به رسمیت شناختن آن به عنوان یک جریان سیاسی و ضرورت همکاری با آن برای مبارزه با داعش در افغانستان مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

در فروردین ماه امسال الکساندر مانتیتسکی سفیر روسیه در کابل در توضیح رابطه مستقل این کشور با با طالبان گفت که از نظر او طالبان یک نیرو و جریان سیاسی است که باید با آن گفتگو کرد و مسکو حاضر است به عنوان میانجی زمینه گفتگو میان طالبان و حکومت افغانستان را فراهم کند.

اما قبل از آن، برگزاری نشست هایی با نمایندگان پاکستان و چین در مسکو و بدون دعوت از نمایندگان افغانستان، و نیز برگزاری نشست های جداگانه ای بین مقامات روسیه و نمایندگان طالبان در مسکو و تاجیکستان، موجب انتقاد پارلمان و دولت افغانستان و نیز مقامات ناتو و نیروهای بین‌المللی در افغانستان از سیاست جدید روسیه در قبال طالبان شده بود.

در حال حاضر اگرچه حکومت و جامعه سیاسی افغانستان، برقراری رابطه مستقل روسیه با طالبان را یکی از دلایل پشت‌گرمی و تشدید حملات طالبان در این کشور می دانند، اما مقامات روسیه تاکید می کنند که به دنبال مشروعیت بخشیدن به طالبان نیستند و از آن حمایت مالی و تسلیحاتی نمی‌کنند.

منابع رسمی افغانستان تا کنون از دست کم ۱۰۰ کشته و ۱۵۰ زخمی در حمله روز جمعه طالبان سخن می‌گویند و هنوز آمار قطعی در این باره منتشر نکرده اند، اما برخی منابع دیگر شمار کشته ها و مجروحین را بیش از این می‌دانند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سقوط و افول افغانستان از زبان «آخرین ژنرال افغان که با فرار اشرف غنی از کابل با طالبان جنگید»

سلب آزادی‌های اجتماعی در افغانستان؛ وزارت امر به معروف طالبان: با سازمان ملل همکاری نمی‌کنیم

«صدای من عورت نیست»؛ کارزار آوازخوانی زنان و دختران افغان در اعتراض به طالبان