در ترکیه آنهایی که مارش ازمیر را برای اعتراض سر می دهند این سرود را فراخوانی برای آزادی و دموکراسی می دانند.
«زنده باد آتاتورک. نام تو بر سنگی قدیمی حک شده است.» این قسمتی از سرود «مارش ازمیر» است که قدمت آن به زمان جنگ استقلال باز می گردد و در ازمیر، مدرن ترین شهر ترکیه سروده شده است.
در ماه های اخیر این سرود به بخشی از زندگی روزمره مردم ترکیه تبدیل شده است. حتی در قدیمی ترین میخانه های ازمیر. این سرود نمادی است از سکولاریسم، آزادی و نظام پارلمانی که توسط آتاتورک بر ترکیه حاکم شد.
در روزهای مانده به همه پرسی اصلاح قانون اساسی این کشور این مارش در بین مخالفان همه پرسی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
#hayır#ataturk#izmir
ugurdundarsozcu</a> <a href="https://twitter.com/selinsayekboke">
selinsayekbokekilicdarogluk</a> <a href="https://twitter.com/erenerdemnet">
erenerdemnetmeral_aksener</a> <a href="https://twitter.com/fatihportakal">
fatihportakaleczozgurozel</a> <a href="https://t.co/f1CThqh8JA">pic.twitter.com/f1CThqh8JA</a></p>— Halit (
Hcilesiz10) April 1, 2017
ارسین کوسکانات، خواننده ترک با بیان نقل قولی از آتاتورک در مورد اینکه هنرمند اولین کسی است که نور را می بیند گفت: «برای ما آتاتورک هم یک هنرمند بود که خیزش نور از ازمیر را دید. بنابراین لازم نیست که ما بیش از این توضیح دهیم زیرا همه می دانند که منظورمان از این مارش چیست.»
نماینده ازمیر از حزب جمهوریخواه خلق می گوید: «ازمیر جمهوریخواه و سکولار است. جایی که هیچکس به پوشش و ظاهر شما اهمیتی نمی دهد. مهمانان به اینجا می آیند و مارش ازمیر را می خوانند. آنها به نام دموکراسی و آزادی به اینجا می آیند تا بتوانند هر چه دوست دارند را بگویند.»
در ماه های اخیر این مارش در شبکه های اجتماعی ترکیه همه گیر شده است. فاضل سای، پیانیست مشهور ترک و منتقد برجسته حزب عدالت و توسعه، حزب حاکم ترکیه در حساب اینستاگرام خود ویدئوی نواختن خود از سه ورژن متفاوت این مارش را منتشر کرده است.
ِاکرم اوران، هر روز در خیایان می ایستد و در اعتراض به همه پرسی قانون اساسی، تهدیدهای آن برای دموکراسی را به گوش مردم می رساند. او کمپین «نه به اصلاح قانون اساسی» را در ۷۰ کیلومتری شهر ازمیر در خیابان برگزار می کند.
آقای اوران می گوید: «مارش ازمیر بنوعی اعتراض خاموش است. و مشخص است که نماینده کدام طرز فکر سیاسی است. مارش ازمیر را هزاران نفر در خیابانها، سالن های کنسرت و استادیوم ها سر می دهند. این کمپین «نه» تنها متعلق به حزب جمهوریخواه خلق ترکیه نیست بلکه هر شخصی که به سیستم پارلمانی و سیستم قضایی مستقل در جمهوری ای که توسط آتاتورک بنا شد، باور دارد عضوی از کمپین ماست.»
در ترکیه آنهایی که مارش ازمیر را برای اعتراض سر می دهند این سرود را فراخوانی برای آزادی و دموکراسی می دانند.
خبرنگار یورونیوز از ازمیر گزارش می دهد: «مارش ازمیر، آتاتورک را یک قهرمان می داند. کسی که نظام پارلمانی، مدرنیته و سکولاریسم را برای ترکیه به ارمغان آورد. برای بسیاری از مردم همه پرسی آتی تهدید میراث اوست.»