NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

افشاگریهای جدید ویکی لیکس ابعاد جاسوسی «سیا» را آشکار می کند

افشاگریهای جدید ویکی لیکس ابعاد جاسوسی «سیا» را آشکار می کند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

وبسایت افشاگر ویکی لیکس هزاران سند محرمانه از فعالیتهای جاسوسی آمریکا را منتشر کرد و می گوید این نخستین گام از انتشار هزاران سند دیگر است.

آگهی

وبسایت افشاگر ویکی لیکس هزاران سند محرمانه از فعالیتهای جاسوسی آمریکا را منتشر کرد و می گوید این نخستین گام از انتشار هزاران سند دیگر است. این اسناد گستره و توانایی فنی عملیات جاسوسی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا را نشان می دهد.

به گفته کارشناسان این افشاگری که ویکی لیکس آن را «والت هفت» (Vault 7) نامیده مهمترین درز اطلاعات از این نوع در تاریخ به حساب می آید. بخش اول افشاگری بنام «سال صفر»، شامل بیش از هشت هزار و هفتصد صفحه اینترنتی از یک شبکه فوق محرمانه واقع در مقر «سیا» در ویرجینیای آمریکا بدست آمده است. اسناد نشان می دهند که سازمان اطلاعاتی آمریکا با زرادخانه ای از بدافزارها، به طیف گسترده ای از محصولات آمریکایی و اروپایی از جمله تلفنهای اپل، اندروید گوگل و ویندوز شرکت مایکروسافت، همچنین تلویزیون سامسونگ و حتی سامانه کنترل خودرو رخنه کرده است. هر کدام از این ابزارها به میکروفون شنود مخفی سیا تبدیل می شوند. در این مدارک آشکار شده است که کنسولگری آمریکا در فرانکفورت، مقر هکرهای سیا برای پوشش کشورهای اروپا و خاورمیانه است.

ویل دونالدسون، کارشناس امنیت سایبری می گوید: «آنها می توانند به خودرو، تلویزیون و هر ابزاری باتری خور رخنه کنند و به همین دلیل ابعاد جاسوسی و شنود اینقدر گسترده است. حفره هایی زیادی برای نفوذ وجود دارد و ما بررسی آنها را تازه شروع کرده ایم. مثلا می توانند از راه دور با تلویزیون سامسونگ شنود کنند در حالیکه دستگاه ظاهرا خاموش است و کسی نمی فهمد که گفتگوهای آنها شنود می شوند.»

ین اسناد نشان می دهند چگونه بسیاری از اپ ها یا شبکه اجتماعی پرطرفدار مانند واتساپ یا حساب تویئتری هک شده اند. مامور سیا می تواند ابزار یا تلفن آلوده را مخفیانه هدایت و تمام اطلاعات صاحب آنرا در اختیار بگیرد.

مدیر شرکت ردلاک و کارشناس امنیت سایبری می گوید: «هرچیزی که به اینترنت وصل است قابل هک شدن و دستکاری است. در نهایت، باید مراقب باشم که ابزارهایمان را در می خواهیم در کجای خانه، محل کار و مهمتر در زندگی شخصی مان قرار بدهیم.» این افشاگری شرکتهای سازنده فناوری ها را نیز زیر سوال می برد. اگر سیا می تواند در فناوری آنها رخنه کرده و آن را به ابزار دخالت و جاسوسی تبدیل کند، هر هکر و سازمان اطلاعاتی نیز می تواند. غول های فناوری باید پاشنه آشیل خود را نه تنها در مقابل سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا بلکه همه سازمانهای اطلاعاتی شناسایی و آن را مسدود کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

استرالیا جاسوس استخدام می‌کند

دادستان کل آلمان: افشاگرهای ویکی لیکس را به دقت بررسی می کنیم

تحقیقی جدید: روش‌های نظارتی و قهری پلیس آلمان به «تبعیض و پروفایل‌سازی نژادی» دامن می‌زند