NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آیا دونالد ترامپ به سنت دیپلماتیک آمریکا در خاورمیانه متعهد است؟

آیا دونالد ترامپ به سنت دیپلماتیک آمریکا در خاورمیانه متعهد است؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

در پایان دیدار رسمی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل از آمریکا رهبران دو کشور در نشست خبری شرکت کردند.

آگهی

در پایان دیدار رسمی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل از آمریکا رهبران دو کشور در نشست خبری شرکت کردند. دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد راه حل تشکیل دو دولت مستقل اسراییل و فلسطین که از پایه های اصلی سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه بوده است گفت: «وقتی به راه حل دو دولت و یک دولت نگاه می کنم، چیزی را دوست دارم که هر دو دوست دارند. راه حلی که دو طرف دوست دارند. و با هر کدام می توانم کنار بیایم، اگر اسراییل و فلسطینیها راضی باشند، من هم از چیزی که آنها بیشتر می پسندند، راضی هستم.»

تشکیل دولت مستقل فلسطینی تاریخچه ای متلاطم و طولانی دارد. در یکی از مهمترین تحولات، پس از اعتراضهایی پیاپی جوانان فلسطینی که به «انتفاضه» معروف شد، پانزدهم نوامبر ۱۹۸۸ شورای ملی فلسطین موجودیت «دولت مستقل فلسطین» را اعلام و یاسر عرفات، رییس سازمان آزادیبخش فلسطین را به عنوان نخستین رئیس این دولت معرفی کرد. سال ۱۹۹۳در یک گام تاریخی، امضای پیمان اسلو توسط دولت اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین، موجب از سرگیری فرایند صلح بین اسرائیل و فلسطین شد. پیمان اسلو ضمن به رسمیت شناختن موجودیت دولت اسراییل، زمینه های تاسیس حکومت خودگردان فلسطین را فراهم کرد. با گذشت چند دهه و تلاشهای دیپلماتیک بسیار، هنوز بحران خاورمیانه لاینحل باقی مانده است. صائب عریقات، مذاکره کننده و عضو ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین می گوید: «پیشنهاد بنیامین نتانیاهو یک دولت با دو سیستم است. تحمیل دولت نظامی اسراییل بر فلسطینی ها تبعیض است. این راه حل دو دولتی در قرن بیست و یکم نیست.»

راه حل تشکیل دو دولت مستقل برای حل مناقشه تاریخی، مورد تایید جامعه بین المللی است. این ایده در حکم یک توافق نهایی بر تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای پیش از آتش بس سال ۱۹۶۷ در کرانه غربی رود اردن، نوار غزه و بیت المقدس شرقی و همچنین همزیستی مسالمت آمیز در اسراییل تاکید دارد. سازمان ملل متحد، اتحادیه عرب، اتحادیه اروپا و روسیه و تاکنون آمریکا به چنین ایده ای متعهد بوده اند. این درحالی است که محمود عباس، رییس جمهور دولت خودمختار فلسطین به تازگی نیز بر پایبندی به این راه حل تاکید کرده است.

ولی به نظر می رسد با ریاست جمهوری آقای ترامپ، سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه ممکن است دستخوش تغییر شود. تحلیلگران سیاسی و چهره های بین المللی ضمن هشدار نسبت به گفته های دونالد ترامپ، در مورد احتمال گردش دیپلماسی آمریکا در زمینه تشکیل دو دولت مستقل اسراییل و فلسطین ابراز نگرانی کرده اند. علاوه بر این، پس از چند دهه، اسراییل از یکماه پیش ساخت ۶۵۰۰ واحد مسکونی در مناطق اشغالی را از سر گرفته است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

واکنش‌های جهانی به رای سازمان ملل متحد در خصوص الزام اسرائیل به پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینی

رای مجمع عمومی به پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینی؛ اسرائیل قطعنامه سازمان ملل را «گستاخانه» خواند

اف‌بی‌آی: هکرهای ایرانی اطلاعات سرقت‌شده ستاد انتخاباتی ترامپ را برای ستاد بایدن فرستادند