NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نخست وزیر سابق نروژ به دلیل سفر به ایران در فرودگاه دالس واشنگتن بازداشت شد

نخست وزیر سابق نروژ به دلیل سفر به ایران در فرودگاه دالس واشنگتن بازداشت شد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

این بازداشت ربطی به فرمان ترامپ نداشت بلکه نتیجه قانون محدودیت سفر در دوره اوباما بود.

آگهی

کییِل مگنه بوندویک، نخست وزیر سابق نروژ به دلیل آنکه در سال ۲۰۱۴ به ایران سفر کرده بود، در یکی از فرودگاه های واشنگتن بازداشت شد.

آقای بوندویک درباره این مساله به شبکه دو تلویزیون نروژ گفت: «حدود یک ساعت طول کشید. آن ها سوال هایی درباره علت سفر من به ایران و اینکه چرا به آمریکا آمده ام پرسیدند. وقتی که دیدند یک نخست وزیر سابق که پیشتر بارها سفرهای رسمی به کشورشان داشته، طبیعتا نباید می ترسیدند.»

شبکه تلویزیونی دبلیو جی ال آمریکا گزارش کرده که آقای بوندویک رئیس یک سازمان دفاع از حقوق بشر به نام «مرکز اوسلو» است و در سال ۲۰۱۴ برای شرکت در یک کنفرانس حقوق بشری به ایران سفر کرده بود.

بازداشت این رئیس پیشین دولت نروژ، ارتباطی با فرمان اجرایی اخیر دونالد ترامپ ناظر بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور با جمعیت عمدتا مسلمان به ایالات متحده آمریکا ندارد، بلکه به گفته آقای بوندویک «ماموران امنیتی به من اعلام کردند که این مساله ارتباطی با فرمان اجرایی ندارد بلکه ناشی از قانونی است که باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۵ امضا کرد.»

نخست وزیر سابق #نروژ هنگام ورود به #آمریکا یکساعت مورد سوال قرار گرفت، دلیل آن سفر سال ۲۰۱۴ وی به #ایران بوده است.

https://t.co/B4YVOJJT58

— Reihaneh Mazaheri (@ReyMazaheri) 3 février 2017

این قانون پس از حملات تروریستی در پاریس و کالیفرنیا تصویب شد و براساس آن شهروندان کشورهایی که پیشتر می توانستند بدون ویزا به ایالات متحده بروند، در صورتی که از اول مارس سال ۲۰۱۱ به سوریه، عراق، ایران و سودان سفر کرده باشند، باید برای ورود به خاک ایالات متحده درخواست ویزا کنند.

کییِل مگنه بوندویک، در سال های ١٩٩٧ تا ٢٠٠٠ و ٢٠٠١ تا ٢٠٠٥ نخست وزیر نروژ بود. وی پیش از سال ۲۰۱۴ در سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ هم به ایران سفر کرده بود.

مقام های آمریکایی هنوز واکنشی به این خبر نشان نداده اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها