NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مروری بر حملات تروریستی سال ۲۰۱۶ در اروپا

مروری بر حملات تروریستی سال ۲۰۱۶ در اروپا
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در سال میلادی گذشته حملات تروریستی متعددی در اروپا صورت گرفت.

آگهی

در سال میلادی گذشته حملات تروریستی متعددی در اروپا صورت گرفت. حمله روز چهاردهم ژوئیه ۲۰۱۶ در شهر نیس، در جریان برگزاری مراسم آتشبازی روز ملی فرانسه، بار دیگر پس از حملات نوامبر سال قبل در پاریس، این کشور را در ماتم و شوک فرو برد.

مهاجم این حمله که «محمد لحویج بوهلال» نام داشت، با کامیون از روی جمعیت عبور و همزمان به روی آنان آتش گشود. او خود را وابسته به گروه داعش می دانست.

هشتاد و شش نفر کشته از ۱۹ ملیت مختلف از قربانیان این واقعه بودند. یک کودک دو ساله اهل نیس و یک پیرمرد ۹۲ ساله ایتالیایی، جوان ترین و مسن ترین کشته شدگان این حادثه شناسایی شدند.

فرانسه که درگیر مبارزه با تروریسم و گروه داعش در سوریه و عراق بود یک ماه قبل تر از آن نیز در ماه ژوئن شاهد حادثه ای دیگر بود. یک زوج پلیس با نام های «جان باتیسته سالوینگ»، ۴۲ ساله و «جسیکا اشنایدر» ۳۶ ساله در محل سکونت خود با ضربات چاقو کشته شدند. مهاجم این حادثه «عبدالله العروسی» با گروه داعش در ارتباط بود.

یک ماه پس از حمله شهر نیس، دو مهاجم با گروگان گرفتن پنج نفر در کلیسای شهر سنت-اتین-دو-رورِ، کشیشی ۸۴ ساله بنام «ژاک اَمِل» را سر بریدند. گروگانگیرها در درگیری با پلیس به ضرب گلوله کشته شدند. گروه داعش بار دیگر مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.

سلسله حملات تروریستی گروه داعش در بروکسل، پایتخت بلژیک در ماه مارس، این کشور را نیز در وضعیت اضطراری فرو برد. روز بیست و دوم مارس، دو انفجار در خروجی پروازهای بین المللی فرودگاه بروکسل روی داد. یک ساعت بعد، بمب دیگری در ایستگاه متروی مالبیک منفجر شد. در این حملات تروریستی ۳۴ نفر کشته شدند.

ابراهیم البکراوی و نجیم ع شراوی مهاجمان انتحاری فرودگاه بروکسل بلافاصله از سوی پلیس بلژیک شناسایی شدند. مهاجم ایستگاه متروی مالبیک نیز خالد البکراوی معرفی شد. شخص سوم درگیر در حمله فرودگاه، مواد منفجره را در محل رها کرد و پیش از انفجار گریخت.

سه هفته بعد در هشتم آوریل، پلیس بلژیک توانست محمد عبرینی، یکی از مظنونان شرکت در حملات نوامبر ۲۰۱۵ در پاریس و حملات بروکسل را شناسایی و دستگیر کند.

سال گذشته ترکیه نیز شاهد چندین حمله تروریستی بود. در ماه فوریه و مارس انفجار دو خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی ساختمانهای اداری شهر آنکارا، ۶۲ کشته برجای گذاشت.

استانبول نیز از حملات تروریستی در امان نبود. در ماه مارس، یک خودروی بمبگذاری شده انتحاری در میان عابرین پیاده باعث کشته شدن چهار نفر شد.

چندی بعد در ماه ژوئن، یک خودروی بمبگذاری شده دیگر در مسیر عبور اتوبوس های سرویس پلیس در استانبول ۱۲ نفر را کشت.

در همان ماه، سه مهاجم انتحاری به فرودگاه آتاتورک در شهر استانبول حمله کردند. پلیس فرودگاه به روی مهاجمان آتش گشود اما آنها جلیقه انتحاری خود را منفجر کرده و باعث کشته شدن ۴۵ نفر شدند. داعش مدعی شد که این سه مهاجم از اعضای این گروه بوده اند.

در آخرین ماه امسال، روز دهم دسامبر دو انفجار دیگر استانبول را لرزاند. این حادثه شنبه شب در نزدیکی استادیوم وودافون آرنا و پس از پایان مسابقه فوتبال روی داد. در این حمله تروریستی، بیش از ۴۴ نفر کشته شدند که ۳۷ نفر از آنان از نیروهای پلیس بوده اند. یک گروه کرد موسوم به عقابهای آزادی کردستان مسئولیت این حمله را برعهده گرفتند. بمب ها در نزدیکی محل استقرار پلیس ضد شورش استادیوم منفجر شد. این حادثه دو ساعت پس از برگزاری بازی دو تیم بشیکتاش و بورسااسپور رخ داد.

در سال جاری چندین حمله کوچک و بزرگ نیز در آلمان اتفاق افتاد. در ماه ژوئیه یک جوان هجده ساله افغان در قطار بین شهری در نزدیکی وورتسبورگ، چهار گردشگر از خانواده ای هنگ کنگی و یک مسافر دیگر را با چاقو زخمی کرد و سپس به ضرب گلوله پلیس از پا درآمد. در جستجوی پلیس از محل سکونت این جوان، پرچم دست ساز داعش پیدا شد.

چند روز بعد، روز ۲۴ ژوئیه یک پناهجوی سوری خود را در محوطه بیرونی یک فستیوال موسیقی در آنسباخ در ایالت بایرن آلمان منفجر کرد. در این حادثه ۱۲ نفر زخمی شدند. تقاضای پناهندگی این جوان سوری رد شده بود و به خاطر دوبار اقدام به خودکشی تحت مداوای روانی بود.

آگهی

در ماه دسامبر یک پسربچه دوازده ساله آلمانی-عراقی به اتهام اقدام به بمبگذاری دستگیر شد. وی اواخر ماه نوامبر در دو نوبت به فاصله یک هفته در بازار محلی کریسمس و شهرداری محل زادگاهش، لودویگزهافن مواد منفجره کار گذاشته بود اما بمب ها عمل نکرد و بار دوم کوله پشتی مشکوک حاوی بمب کشف و ماجرا توسط پلیس پیگیری شد.

اما بزرگترین حمله تروریستی برای آلمان حمله به بازار کریسمس است که روز دوشنبه نوزدهم دسامبر رخ داد. مهاجم با روشی مشابه حادثه تروریستی شهر نیس، ساعت هشت شب با کامیون به میان جمعیتی که در بازار بودند تاخت و باعث کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از مردم بیگناه شد. این حادثه که عکس العمل عاطفی و سیاسی زیادی داشت، به بحث و جدل پیرامون مشکل پناهجویان در این کشور دامن زد.

دستگیری صالح عبدالسلام مظنون به برنامه ریزی حملات پاریس، در ماه مارس و توسط پلیس بلژیک از اتفاقات مهم سال ۲۰۱۶ در حوزه مبارزه با تروریسم بود. او در ماه آوریل به دولت فرانسه تحویل داده شد.

در مجموع، پیام کلی مردمی که در مراسم بزرگداشت قربانیان اقدامات تروریستی حضور می یافتند «نه» به «وحشت» بود. چنانچه یکسال پس از کشتار سیزدهم نوامبر ۲۰۱۵ در سالن «بتکلان» پاریس که منجر به کشته شدن ۱۳۰ نفر شد، ماه نوامبر امسال بار دیگر در این سالن، کنسرت موسیقی برگزار شد تا نشان دهند به رغم حملات مرگبار تروریستی نوای زندگی است که می ماند.

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«ایرانی داعشی» در آلمان به تحمل چهار سال حبس محکوم شد

سقوط و افول افغانستان از زبان «آخرین ژنرال افغان که با فرار اشرف غنی از کابل با طالبان جنگید»

نبرد خاموش بر سر تامین مالی حزب‌الله توسط ایران؛ چالش‌های اف‌اِی‌تی‌اِف در خصوص لبنان چیست؟