کمبود مواد غذایی در بخش های شرقی آزاد شدۀ شهر موصل صدها نفر از ساکنان این منطقه را به خیابان ها کشانده است و مواد غذایی توزیع شده از سوی دولت عراق و سازمان های انساندوستانه نیز کافی به نظر نمی…
کمبود مواد غذایی در بخش های شرقی آزاد شدۀ شهر موصل صدها نفر از ساکنان این منطقه را به خیابان ها کشانده است و مواد غذایی توزیع شده از سوی دولت عراق و سازمان های انساندوستانه نیز کافی به نظر نمی رسد.
طی روزهای گذشته محمولۀ ۱۴ کامیون کمک های انساندوستانه ارسالی از سوی یونیسف در میان ساکنان شرق موصل توزیع شده است اما به گفتۀ مقامات محلی و ارتش عراق، این کمک ها جوابگوی نیازهای مردم این مناطق نیست.
توزیع این کمک ها روز یکشنبه نیز ادامه یافته و دولت عراق چندین کامیون مواد غذایی به این منطقه بویژه محله های تحریر و قادسیه ارسال کرده اما به گفتۀ ارتش عراق، این مواد غذایی زود به پایان رسیده و سربازان عراقی مجبور شده اند غذای خود را با مردم نیازمند تقسیم کنند.
عملیات آزادسازی موصل از اواسط اکتبر آغاز شده و همزمان با پیشروی های نیروهای عراقی و پیشمرگه به سمت مرکز این شهر، بر شمار مردمی که از این منطقه می گریزند افزوده می شود.
با نزدیک شدن دامنۀ این نبردها به مرکز و غرب موصل، نگرانی ها نیز از بالا رفتن شمار قربانیان غیرنظامی افزایش یافته است. به گفتۀ فرماندهای ارتش عراق که از بخش شرقی وارد موصل شده اند، داعش طی روزهای گذشته نزدیک به ۶۰ نفر را به اتهام همکاری با نیروهای عراقی و ارسال اطلاعات به ارتش عراق به دار آویخته است.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل پیش بینی می کند که تا پایان عملیات آزادسازی این شهر که به دلیل وجود تک تیراندازهای داعش و مین گذاری در همۀ نقاط شهر به کندی پیش می رود، نزدیک به یک میلیون نفر از ساکنان موصل آواره شوند. این نهاد بین المللی می گوید تاکنون نزدیک به ۵۰ هزار نفر از ساکنان این شهر توانسته اند خود را به اردوگاههای موقتی که در مناطق نزدیک به موصل مستقر شده است، برسانند.
به گزارش یونیسف، هزاران نفر از این غیرنظامیان کودکان هستند که به کمک های فوری نیازمندند و از مشکلات زیادی بویژه ناراحتی های روانی ناشی از جنگ رنج می برند.