دستگیری صلاح الدین دمیرتاش و تعدادی از نمایندگان حزب دموکراتیک خلق ها در پارلمان ترکیه، واکنش های داخلی و بین المللی گوناگونی در پی داشت.
دستگیری صلاح الدین دمیرتاش و تعدادی از نمایندگان حزب دموکراتیک خلق ها در پارلمان ترکیه، واکنش های داخلی و بین المللی گوناگونی در پی داشت.
بن علی ییلدریم نخست وزیر ترکیه با تایید موضع مخالفان دولت که می گویند تنها با انتخابات می توان منتخبان را از مجلس بیرون کرد گفت: «کسانی که انتخاب شده اند را تنها می توان در انتخابات دیگری مجبور به ترک پارلمان کرد و هیچ کسی مخالف این قاعده نیست اما اگر آنهایی که انتخاب شده اند در اقدامات تروریستی دخالت داشته باشند، باید بهای کارشان را بپردازند.»
از سوی دیگر آیهان بیلگن سخنگوی حزب دموکراتیک خلق ها روز جمعه در واکنش به این دستگیری ها گفت: «این اقدامات دیگر فقط به قانونگذاران حزب دموکراتیک خلق ها مربوط نیست، مسئله اکنون این است که آیا تحریک برای سوق دادن ترکیه به یک جنگ داخلی به هدفش می رسد یا نه.»
راوینا شامداسانی سخنگوی عالی حقوق بشر سازمان ملل متعهد نیز در واکنشی گفت: «ما نگران ایم. آنها وضعیت اضطراری اعلام و از برخی اصول ویژه میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی عدول کرده اند. اقداماتی که مقامات اتخاذ کرده اند فراتر از حد مجاز است.»
فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان کشوری که بیشتری مهاجران ترکیه ای را داراست در واکنشی گفت: «مبارزه علیه تروریسم نباید توجیهی برای ساکت کردن مخالفان سیاسی شود چه برسد به اینکه آنها را پشت میله های زندان بیندازد.»
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با انتشار توئیتی نسبت به دستگیری رهبران و نمایندگان حزب دموکراتیک خلق ها به شدت ابراز نگرانی کرده است.