خانه تکانی دولت رجب طیب اردوغان چندین ماه پس از کودتای نافرجام در ترکیه همچنان ادامه دارد.
خانه تکانی دولت رجب طیب اردوغان چندین ماه پس از کودتای نافرجام در ترکیه همچنان ادامه دارد. پس از توقیف روزنامه جمهوریت و بازداشت سردبیر این روزنامه در هفته گذشته، روز دوشنبه در موجی جدید از تصفیه ها، بیش از ۱۲۰۰ کارمند ژاندارمی از کار معلق شدند.
در جریان کودتای نافرجام پانزدهم ژوئیه، ۲۴۱ نفر کشته و ۲۱۹۴ نفر زخمی شدند. از چند روز بعد از کودتا تا کنون تصفیه نهادهای مختلف ترکیه توسط دولت اقای اردوغان ادامه ادارد. در مجموع تا کنون حدود ۱۱۰ هزار کارمند، قاضی، پلیس، ارتشی و معلم اخراج و یا از به طور موقت از کار برکنار شده اند.
این تصفیه ها شامل تمامی نهادهای دولتی می شود. طبق گزارش حزب «جمهوری خواه خلق» ترکیه که در تاریخ ۲۸ سپتامبر به پارلمان این کشور ارائه شد، تنها از هفدهم اوت تا ۱۷ سپتامبر، ۵۰ هزار نفر در ارتباط با کودتا بازداشت شده اند.
بیشترین میزان تصفیه در میان وزارتخانه های نیز در وزارت آموزش و پروش ترکیه صورت گرفته است. ۲۸ هزار معلم و کارمند این وزارتخانه اخراج یا معلق شدند. در دیگر نهادهای ترکیه، ارتش و دانشگاهها بیشتر از همه تحت تاثیر این خانه تکانی دولت آقای اردوغان بوده اند. در ارتش ۴۵۰۰ نفر و در دانشگاهها حدود ۴ هزار نفر موقتا برکنار و ۲۳۰۰ نفر اخراج شده اند.
رسانه های نیز از این خانه تکانی مستثنا نبودند. به گفته اتحادیه کارگران پیشروی ترکیه، از زمان اعلام وضعیت اضطراری توسط دولت، ۲۰۰ روزنامه نگار بازداشت شدند. همچنین در پی توقیف ۴۷ روزنامه، ۱۶ مجله، ۲۳ ایستگاه رادیویی و شانزده کانال تلویزیونی، حدود ۲۳ هزار نفر شغل خود را از دست داده اند.
در این مدت اتحادیه اروپا بارها نگرانی خود را از وضعیت حقوق بشر در ترکیه ابراز کرده و از دولت رجب طیب اردوغان بابت دستاویز قرار دادن کودتای نافرجام برای سرکوب همه مخالفان انتقاد کرده است. با اینحال مقامات دولت ترکیه در برابر همه انتقادهای خارجی و داخلی با یادآوری تعداد کشته شدگان کودتای نافرجام ژوئیه، این تصفیه ها برای از بین بردن تهدیدهای ملی لازم می دانند و بر ادامه آن تاکید دارند.