مرحله ای مهم از پروژه اگزومارس، پروژه ای مشترک میان آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه که در جستجوی شناسایی نشانه هایی از حیات روی سیاره مریخ است، عصر چهارشنبه انجام خواهد…
مرحله ای مهم از پروژه اگزومارس، پروژه ای مشترک میان آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی روسیه که در جستجوی شناسایی نشانه هایی از حیات روی سیاره مریخ است، عصر چهارشنبه انجام خواهد شد.
قرار است در این روز کاوشگر اسکیاپارلی (Schiaparelli) روی سیاره مریخ فرود آید.
کاوشگر اسکیاپارلی با ارتفاع ۲ متر و ۴۰ سانتی متر و وزن ۵۷۷ کیلوگرم، یکشنبه گذشته پس از سفری هفت ماهه از فضاپیمای اگزومارس جدا شد و به تنهایی سفری سه روزه را به سمت سیاره مریخ آغاز کرد.
مرحله ای حساس که ۶ دقیقه زمان می برد. موفقیت در فرود روی مریخ، کار بسیار سختی است و تا کنون تنها آمریکایی ها موفق به انجام چنین کاری شده اند.
کلودیو روزمینو، خبرنگار یورونیوز می گوید: «۶ دقیقه ترسناک. این توصیفی است که مهندسان آژانس فضایی اروپا از لحظات فرود کاوشگر اسکیاپارلی روی سطح سیاره سرخ دارند. ۶ دقیقه سکوت رادیویی؛ زمانی که این کاوشگر روی حالت اتوماتیک قرار گرفته است. اسکیاپارلی با سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت وارد جو مریخ خواهد شد و در این مدت، سپر حرارتی آن باید بتواند در مقابل دمایی ۱۷۰۰ درجه مقاومت کند. پس از آن چترهای نجات باز خواهند شد و سپس «موشک ترمزی» (Retrorocket) فعال می شود تا سرعت کاوشگر را برای فرود کاهش دهد. منطقه فرود، جای بسیار جالبی است زیرا احتمالا در این نقطه میلیاردها سال پیش دریا یا دریاچه ای بوده است. ماموریت اسکیاپارلی، ارسال داده ها درباره جو مریخ است. مهمترین بخش ماموریت آزمایش تکنیکهای فرود است زیرا این تکنیکها کمی بعد برای فرود دومین اگزومارس در سال ۲۰۲۰ میلادی استفاده خواهند شد.»