واکنش ها به برنخاستن کالین کپرنیک، ستاره مشهور ورزش فوتبال آمریکایی در هنگام پخش سرود ملی ایالات متحده آمریکا قبل از آغاز مسابقه، مردم این کشور را به دو گروه تقسیم کرده…
واکنش ها به برنخاستن کالین کپرنیک، ستاره مشهور ورزش فوتبال آمریکایی در هنگام پخش سرود ملی ایالات متحده آمریکا قبل از آغاز مسابقه، مردم این کشور را به دو گروه تقسیم کرده است.
بسیاری این اقدام او را به باد انتقاد گرفته و خیانت به کشورش می دانند و در مقابل، گروهی نیز این از این اقدام اعتراضی او دفاع می کنند.
چهره کلیدی پست کوارتربک در تیم «سانفرانسیسکو ۴۹ای ها» ترجیح داد در زمان پخش این سرود، در اعتراض به آنچه بی عدالتی نژادی و اقدامات خشونت آمیز پلیس این کشور در برخورد با سیاهپوستان می خواند، از جا برنخیزد.
او در پاسخ به انتقادها و بویژه سخنان ترنت دیلفر، بازیکن سابق فوتبال آمریکایی که خواسته بود تا سکوت کند چراکه یک کوارتربک است، گفت: «این یکی از مضحک ترین چیزهایی است که تا کنون شنیده ام. اینکه بگویید تو یک کوارتربک هستی پس باید در جایگاه خودت باشی، کاملا بی معنی است. می خواهید بگویید که موقعیت من به عنوان کوارتربک مهمتر از زندگی مردم است. از او می خواهم که واقعا با خانواده های کسانی که به قتل رسیدند گفتگو کند و ببیند که آیا باز هم اینگونه فکر می کند؟ با شما شرط می بندم که چنین نخواهد بود زیرا او هرگز این ظلمها را تجربه نکرده است.»
پس از این واقعه، ورزشکاران زیادی به کپرنیک پیوستند و برخی با برنخاستن و برخی با نشان دادن مشتهای گره کرده خود، از اقدام اعتراضی او حمایت کردند که یادآور اعتراض تاریخی تامی اسمیت و جان کارلوس، دوندگان سیاه پوست برنده در بازیهای المپیک مکزیک در سال ۶۸ میلادی بود.
“They called us on the carpet for dishonoring the American flag,” -Tommie Smith 1968 pic.twitter.com/DJcby79tkn
— Sexy Pimp Clothing (@sexypimp) 13 septembre 2016
جان کارلوس در این باره می گوید: «می دانید ما در سال ۱۹۶۸ هیچ بمبی را به طرف کسی پرتاب نکردیم. کالین نیز هیچ بمبی را در سال ۲۰۱۶ پرتاب نکرد. آنها فقط مشتهایشان را گره کرده یا زانو زده اند و از هیچ بمبی استفاده نکردند اما آنچه مخالفان در مقابل می گویند این است که “هی، چیزی شکسته شده است و باید آن را اصلاح کنیم. نه فردا، نه سال دیگر بلکه همین امروز باید آن را برطرف کنیم. این جنبش در حال رشد است.»
در اولین روز از رقابتهای لیگ ملی فوتبال آمریکا (NFL) نیز هجده بازیکن در زمان پخش سرود ملی این کشور، به شیوه های مختلف به رفتارهای تبعیض آمیز با سیاهپوستان اعتراض کردند.