با گذشت دو هفته از کودتای نافرجام در ترکیه، روند پاکسازی در نهادهای مدنی این کشور همچنان در جریان است.
با گذشت دو هفته از کودتای نافرجام در ترکیه، روند پاکسازی در نهادهای مدنی این کشور همچنان در جریان است.
ترکیه از آلمان خواسته تا حامیان فتح الله گولن را به این کشور مسترد کند. مولود چاووش اغلو، وزیر خارجه ترکیه روز پنجشنبه در گفتگو با سی ان ان ترک ادعا کرد که شماری از قضات و دادستان های هوادار جنبش گولن در حال حاضر در آلمان به سر می برند و «دولت برلین باید آنها را به ترکیه مسترد کند.»
این اظهارات خشم برلین را برانگیخت. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در واکنش به وزیر خارجه ترکیه گفت که «آلمان تحت حاکمیت قانون اداره می شود.»
در همین حال برلین طی روزهای گذشته نگرانی خود را نسبت به پاکسازی های گسترده در ترکیه ابراز داشته است. طی دو هفته گذشته بیش از ۶۰ هزار نفر در نهادهای قضایی، نظامی، اداری، آموزشی و رسانه ها یا از کارشان تعلیق شده اند یا بازداشت.
در آخرین مورد از پاکسازی ها حکم بازداشت ۴۷ خبرنگار سابق «زمان» روزنامه منتقد دولت صادر شده است. روز چهارشنبه نیز ۱۷۰۰ تن از نظامیان این کشور به اتهام مشارکت در کودتا از مقام خود برکنار شده اند.
یک هفته پیش پارلمان ترکیه با تصویب وضعیت اضطراری سه ماهه در کشور راه را برای برخورد با مخالفین و مظنونین مرتبط با فتح الله گولن، شخصیت مذهبی و مخالف اصلی اردوغان که در تبعیدی خودخواسته در آمریکاست هموار کرد.