NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نیمی از کودکان پناهجوی سوری در لبنان از دسترسی به مدرسه محروم هستند

نیمی از کودکان پناهجوی سوری در لبنان از دسترسی به مدرسه محروم هستند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

لبنان تاکنون پذیرای بیش از یک میلیون نفر از آوارگان سوری بوده است که از جنگ به این کشور گریخته اند.

آگهی

لبنان تاکنون پذیرای بیش از یک میلیون نفر از آوارگان سوری بوده است که از جنگ به این کشور گریخته اند. این شمار از پناهجویان یک چهارم جمعیت لبنان را تشکیل می دهند و بیشتر آنها در اردوگاه آوارگان زندگی می کنند.

دیدبان حقوق بشر در تازه ترین گزارش خود تاکید کرده است بیش از ۲۵۰ هزار کودک آواره سوری در لبنان از دسترسی به تحصیل محروم هستند.

این گزارش ۸۷ صفحه ای همچنین افزوده است در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ تنها سه درصد کودکان پناهجو در یک مدرسه دولتی ثبت نام کرده اند. دور بودن اردوگاه های آوارگان از مدارس و گران بودن هزینه حمل و نقل جاده ای برای خانواده ها از دلایل نرفتن کودکان به مدرسه بشمار می رود.

صدام الجاسم، کودک سوری که در دره بقاع و در نزدیکی بیروت زندگی می کند درباره دلایل بی علاقگیش به مدرسه می گوید: «آنجا را دوست ندارم. به ما چیزی یاد نمی دهند. کتکمان می زنند. از هفت ماه پیش به مدرسه نمی روم. می خواهم کار کنم، زندگی کنم و نان آور خانه باشم. ما به غذا نیاز داریم. می خواهم به خرید بروم، دوچرخه سواری و فوتبال بازی کنم.»

بخش دیگری از این گزارش می گوید برنامه های دولتی به صورت ناعادلانه و یا ناقص اجرا می شوند. برای نمونه برخی مدارس به بهانه کمبود بودجه و فقدان مهارت کافی اجازه ثبت نام به کودکان دچار ناتوانی جسمی و یا ذهنی را نمی دهند.

در همین حال برخی خانواده های سوری به دلیل انقضای اجازه اقامتشان و از ترس دستگیر شدن، فرزندان خود را به مدرسه نمی فرستند.

بسام خواجه کارشناس حقوق کودکان در سازمان دیدبان حقوق بشر می گوید: «ما از دولت لبنان درخواست کرده ایم فورا قوانین مربوط به اقامت پناهجویان را تغییر دهد، پرداخت اجباری هزینه ۲۰۰ دلار برای برگه اقامت، ممنوعیت کار کردن پناهجویان و لزوم یافتن یک ضامن لبنانی را لغو کند.»

نا آرامی ها در سوریه تاکنون بیش از ۲۸۰ هزار کشته بر جای گذاشته و باعث ترک خانه و کاشانه بیش از نیمی از جمعیت این کشور شده است.

گزارش دیدبان حقوق بشر با اشاره به اینکه دسترسی کودکان به آموزش از حقوق اساسی آنها بشمار می رود افزوده حضور در کلاس درس به کودکان پناهجو این امکان را می دهد که بر عوارض روحی ناشی از مشکلات جنگ و بی خانمانی غلبه کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سازمان ملل دستور طالبان مبنی بر ممنوعیت شنیدن صدای زنان در ملاء‌عام را محکوم کرد

یونسکو: طالبان یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر را در افغانستان از تحصیل محروم کرده است

کارنامه دیپلماتیک طالبان همراه با نقض حقوق بشر و فروپاشی اقتصادی در سه سال سلطه بر افغانستان