گزارش تفصیلی رادوان کاراجیچ که در جوانی شعر می نوشت و در رشته پزشکی تحصیل می کرد، به «قصاب بوسنی» شهرت یافت و پس از گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ
گزارش تفصیلی
رادوان کاراجیچ که در جوانی شعر می نوشت و در رشته پزشکی تحصیل می کرد، به «قصاب بوسنی» شهرت یافت و پس از گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ بوسنی، به جرم جنایات جنگی و نسل کشی در سربرنیتسا محکوم شناخته شد.
آقای کاراجیچ حتی در سال ۱۹۹۲ میلادی و در پارلمان بوسنی درباره برپایی همه پرسی برای استقلال گفته بود: «فکر نمی کنید که بوسنی را به جهنم می برید و شاید مردم مسلمان را به انقراض می کشانید. زیرا مسلمانان نمی توانند در صورتی که اینجا جنگ شود از خودشان دفاع کنند. چگونه در بوسنی از این که آدم ها یکدیگر را بکشند جلوگیری خواهید کرد؟.»
با این حال وی که در دهه نود میلادی رهبری صرب های بوسنی را برعهده داشت در سال های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵میلادی نظامیان را در جنگ بوسنی فرماندهی کرد.
نیروهای صرب در سال ۱۹۹۲ که در راسشان راتکو ملادیچ بود، مناطق غیرنظامی سارایوو را هدف قرار دادند و محاصره ۴۴ ماهه این شهر یکی از اتهامات آقای کاراجیچ در دادگاه جنایات جنگی سازمان ملل متحد بوده است. در این زمان بیش از ۵ هزار شهروند کشته شدند.
همچنین برآورد می شود که در ژوئیه ۱۹۹۵ در سربرنیتسا حدود هشت هزار مرد مسلمان کشته شده باشند. از این رویداد به عنوان بزرگترین جنایت جنگی در اروپا پس از جنگ جهانی دوم یاد می شود. این بخشی از جنگی بود که با هدف «پاکسازی قومی» صورت گرفت. از آوریل ۱۹۹۲ به ویژه در شمال و شرق بوسنی صدها هزار غیرصرب از خانه هایشان بیرون رانده شدند.
It may be a long time coming, but justice finally catches up. #Karadzic guilty of genocide https://t.co/bZaltVOBIdpic.twitter.com/ykEqc86Xcq
— AmnestyInternational (@AmnestyOnline) March 24, 2016
#BREAKING
Karadzic verdict – single sentence of 40 years of imprisonment https://t.co/uEAZ3kX9mp— euronews (@euronews) March 24, 2016