شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه تحریمهای جدیدی را علیه کره شمالی تصویب کرد. گفته می شود که این قطعنامه حاوی شدیدترین تحریمهای دو دهه اخیر علیه
شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه تحریمهای جدیدی را علیه کره شمالی تصویب کرد. گفته می شود که این قطعنامه حاوی شدیدترین تحریمهای دو دهه اخیر علیه کره شمالی است.
بر اساس این قطعنامه، فروش هرگونه سلاح به کره شمالی ممنوع شده است. از طرفی کلیه محموله هایی که وارد کره شمالی می شوند یا از این کشور به مقصد کشورهای دیگر فرستاده می شوند باید بازرسی شوند. همچنین شانزده فرد حقیقی و دوازده سازمان، به فهرست تحریمهای سازمان ملل اضافه می شوند.
پیش نویس تحریمهای جدید علیه کره شمالی را هفته گذشته نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد به شورای امنیت ارائه کرد. دولت چین که یکی از معدود کشورهای دوست کره شمالی محسوب می شود بلافاصله حمایت خود را از این پیش نویس اعلام کرده بود. آمریکا و چین حدود هفت هفته بر روی متن این پیش نویس کار کرده بودند.
چین اعلام کرده بود که مخالف تحریمهایی است که منجر به سقوط اقتصاد کره شمالی و بر هم خوردن ثبات سیاسی این کشور شود.
نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد می گوید: «باید صادقانه بگوییم که با وجود این که تلاشهای چندجانبه قبلی، از جمله چهار تحریم قبلی شورای امنیت، کار کره شمالی را برای توسعه برنامه هسته ای خود دشوار کرده بود، این رژیم در دو ماه گذشته نشان داد که به دنبال ادامه دادن این مسیر است.»
کره شمالی حدود یک ماه قبل یک ماهواره به فضا پرتاب کرد. منتقدان کره شمالی می گویند که این کشور از برنامه های پرتاب ماهواره به عنوان پوششی برای آزمایش موشکهای بالستیک خود استفاده می کند.
حدود دو ماه قبل، کره شمالی از آزمایش موفقیت آمیز بمب هیدروژنی خبر داد. بمب هیدروژنی بسیار قویتر از بمب هسته ای است و به دلیل کم حجم بودن، راحت تر در کلاهکهای موشکهای بالستیک قرار می گیرد. آن آزمایش حتی از سوی روسیه و چین که متحد کره شمالی محسوب می شوند مورد انتقاد قرار گرفت.