NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

قرص برنج شادی آور نیست؛ مرگ ۶۰۰۰ ایرانی با قرص برنج

قرص برنج شادی آور نیست؛ مرگ ۶۰۰۰ ایرانی با قرص برنج
Copyright 
نگارش از Soroush Jafari
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

احمد شجاعی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه خوردن قرص برنج در بزرگسالان یکی از علل خودکشی است گفت: با این حال متاسفانه به اشتباه در بین افراد شایع شده که قرص برنج شادی آور است، اما در مواردی مصرف تنها نصف قرص برنج نیز مرگ فرد را به دنبال داشته است.

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: هرگونه واردات، توزیع و فروش قرص برنج ممنوع اعلام شده و کاربرد آن به صورت محدود و تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی در سیلوها و کشتی‌ها است، اما متاسفانه به دلیل تمایل کشاورزان به مصرف آن برای نگهداری محصولات خود، ورود آن به شکل قاچاق از کشورهای همسایه وجود دارد و مسمومیت ناشی از آن در بین جوانان دیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر بر اساس آمارهای پزشکی قانونی کشور در سال ۱۳۹۳ آمار مرگ بر اثر مسمومیت با قرص برنج ۶۳۶ مورد بوده که استان های تهران با ۲۶۷، ‌مازندران با ۱۰۰ و فارس با ۷۷ فوتی بیشترین و استان‌های بوشهر با ۳، خراسان شمالی، کهگیلیویه و بویراحمد، مرکزی و یزد هر کدام با ۴ و استان‌های سمنان و سیستان و بلوچستان هر کدام با ۵ فوتی کمترین آمار تلفات را داشته‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است که در پنج سال (۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳) بر اساس آمارهای موجود پنج هزار و ۲۳۰ نفر بر اثر مسمومیت با سم جان خود را از دست داده‌اند که بیشترین آن مربوط به سال ۱۳۹۲ با یکهزار و ۱۰۱ فوتی و کمترین آن با ۹۹۱ فوتی مربوط به سال ۱۳۹۰ است. همچنین در سال ۸۷ این تعداد ۲۱۴ نفر و در سال ۸۸ تعداد مرگ بر اثر مصرف قرص برنج ۲۲۸ نفر بوده است.

اما جدیدترین آمارهای سازمان پزشکی قانونی که در اختیار خبرگزاری مهر گذاشته شده نشان می دهد که در ۹ ماهه نخست سال جاری ۳۹۵ شهروند بر اثر مصرف قرص برنج جان خود را از دست داده اند. بدین ترتیب در مدت ۸ سال این عدد به بیش از ۶ هزار نفر می‌رسد.

قرص برنج یا همان فسفید آلومینیوم است که یک عدد آن قادر است هزاران شته را از بین ببرد. این قرص از خود گاز، فسفید تولید می‌کند و برای جلوگیری از آفت زدگی برنج در انبار استفاده می‌شود. مسمومیت با این قرص هم از راه استنشاق، هم از راه تماس پوستی و هم به صورت خوراکی اتفاق می‌افتد. مصرف خوراکی آن باعث تهوع، درد معده، استفراغ، اسهال، تنگی نفس، احساس سرما، عطش، سردرد، تشنج و کما خواهد شد.

در همین زمینه دکتر غلامعلی جعفری پزشک بخش مسمومین بیمارستان الغدیر گفته است در مسمویت با قرص های دیگر ۹۹ درصد بیماران زنده می مانند؛ اما در مسمومیت با قرص برنج ۹۹ درصد بیماران جان خود را از دست می دهند.

طبق آمارسازمان بهداشت جهانی خودکشی سیزدهمین عامل مرگ در دنیاست. آمار دقیقی در‌باره خودکشی در ایران وجود ندارد اما بر اساس یکی از معدود تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته، در فاصله سال‌های ۷۷ تا ۸۳، خودکشی دومین علت مرگ، پس از تصادفات میان دانشجویان ایرانی بوده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«خام‌خواری ایرانیان باستان»؛ مردان نمکی دوهزار و ۵۰۰ ساله دوزلاخ زنجان «وحشت‌زده» مردند

«ارسال موشک‌ از ایران به روسیه»؛ اتحادیه اروپا: اطلاعات موثق داریم؛ کی‌یف کاردار ایران را احضار کرد

رقابت نظامی تازه تهران و آنکارا در ساخت ناوهای پهپادبر؛ ویژگی‌ کشتی‌های تولیدی ایران و ترکیه‌ چیست؟