محاکمه رئیس جمهوری پیشین ساحل عاج در دیوان لاهه به اتهام جنایت علیه بشریت

محاکمه رئیس جمهوری پیشین ساحل عاج در دیوان لاهه به اتهام جنایت علیه بشریت
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

لوران باگبو، رئیس جمهوری پیشین ساحل عاج روز پنجشنبه و در نخستین جلسه رسیدگی به اتهاماتش در دادگاه کیفری بین المللی لاهه اعلام بیگناهی کرد. Ivory

آگهی

لوران باگبو، رئیس جمهوری پیشین ساحل عاج روز پنجشنبه و در نخستین جلسه رسیدگی به اتهاماتش در دادگاه کیفری بین المللی لاهه اعلام بیگناهی کرد.

دادگاه وی را به جرائم جنگی و جنایت علیه بشریت متهم کرده است. چارلز بله گوده٬ رئیس سابق شبه نظامیان این کشور هم که با اتهامات مشابهی روبرست بیگناهی خود را در این دادگاه اعلام کرد.

این دو متهم هستند که در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۰ در ساحل عاج، با سرکوب خشن، گسترده و نظام مند معترضان، کشور را به ورطه جنگ داخلی کشاندند.

فاتو بن سودا٬ دادستان دادگاه بین المللی کیفری لاهه در هنگام قرائت کیفرخواست گفت: «آقای باگبو از نیروهای امنیتی ساحل عاج برای حمله به غیرنظامیان استفاده کرد. او برای این منظور مزدوران را اجیر کرده است. او برای کشتن غیرنظامیان جوانانی را به خدمت گرفته که تحت تاثیر لفاظی های نفرت انگیز همدستش آقای بله گوده بوده اند.»

دادگاه می گوید طی پنج ماه خشونت که تا آوریل سال ۲۰۱۱ ادامه داشت آنها مرتکب قتل٬ تجاوز٬ اعمال غیرانسانی و ارعاب شده اند. در جریان این جنگ داخلی بیش از ۳۰۰۰ نفر کشته شدند. سرانجام در سال۲۰۱۱هواداران آلاسان واتارا، رقیب باگبو، با حمایت نیروهای نظامی فرانسوی و سربازان حافظ صلح سازمان ملل متحد، توانستند رئیس جمهوری این کشور را از قدرت خلع کنند.

همزمان با محاکمه رئیس جمهوری ساحل عاج٬ صدها نفر از حامیان لوران باگبو با تجمع در محوطه دیوان لاهه حمایت خود را از وی نشان دادند.

با وجود آنچه لوران باگبو در ساحل عاج انجام داده٬ او همچنان در میان بخشی از مردم کشورش از محبوبیت برخوردار است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مردم بومی برزیل در اعتراض به قانونی علیه سرزمین‌های اجدادی‌شان راهپیمایی کردند

دستاورد ایران و آمریکا از رای دادگاه لاهه در موضوع مصادره اموال بانک مرکزی چیست؟

سرنگونی هواپیمای اوکراینی؛ اقدام قانونی جدید چهار کشور برای پاسخگویی ایران کلید خورد