موسس پیامرسان «تلگرام» میگوید درخواست ایران برای همکاری در زمینه جاسوسی از شهروندان این کشور را رد کرده است.
پاول دورف، موسس پیامرسان تلگرام در توییتر خود نوشت: «مقامهای ایرانی خواسته اند تا با استفاده از تلگرام به جاسوسی از شهروندان خود بپردازند. ما نمیتوانیم چنین کاری بکنیم و هرگز هم در این مورد به آنها کمکی نخواهیم کرد».
CDA</a> Iranian ministry of ICT demanded that <a href="https://twitter.com/telegram">
telegram provided them with spying and censorship tools. We ignored the demand, they blocked us.
— Pavel Durov (@durov) 20 Octobre 2015
هر چند آقای دورف در توییتر خود نوشت که به همین دلیل پیامرسان «تلگرام» در ایران فیلتر شد، اما داوود زارعیان، مدیرکل روابط عمومیشرکت مخابرات ایران گفته است که دولت برنامهای برای فیلتر اپلیکیشن ارتباطی تلگرام ندارد.
آقای زارعیان گفت: «دولت یازدهم از ابتدا مخالف با فیلترینگ بوده و همچنان هست و تا آخر عمر این دولت هم خواهد بود از این رو مخابرات تصمیم برای فیلتر تلگرام ندارد.»
از سوی دیگر محمدرضا فرنقی زاد٬ مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات با بیان اینکه وزارت ارتباطات «هیچ اختلالی در تلگرام ایجاد نکرده» گفت: «این توییت شاید فتوشاپ باشد.»
فرنقیزاد افزود: «اگر توییت مدیر تلگرام در مورد وزارت ارتباطات ایران صحت داشته باشد رسما آن را بررسی میکنیم.»
در همین حال سایت «گرداب» وابسته به مرکز بررسی جرائم سازمانیافته سپاه پاسداران ایران نیز روز گذشته در مورد انتشار برخی از مطالب در تلگرام هشدار داد و نوشت که «سایتهای معاند» اقدام به راهاندازی کانال در تلگرام کردهاند.
این مرکز وابسته به سپاه، راهاندازی این کانالهای خبری را «پروژه نفوذ دشمن» دانسته و از وزارت ارتباطات خواسته تا در اینباره چاره اندیشی کند.
اما مدیرکل روابط عمومیشرکت مخابرات ایران میگوید بهترین راهکار در این زمینه «فیلترینگ هوشمند» است و فیلترینگ و بستن سایتها و نرمافزارها «راهکار قابل قبول و منطقی نیست.»
پیامرسان «تلگرام»، طی ماههای گذشته و در پی فیلترینگ انبوهی از پیامرسانهای دیگر در ایران به طور فزاینده ای در میان کاربران ایرانی محبوبیت پیدا کرده است.