NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نگاهی به دو طرح آموزشی زنان مهندس فردا و آزمایشگاههای سیار

نگاهی به دو طرح آموزشی زنان مهندس فردا و آزمایشگاههای سیار
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات، رشته هایی مهم برای یافتن شغل در بازار کار در جامعه امروز به شمار می آیند. اما زنان در این رشته ها در اقلیتند و جوامع

آگهی

علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات، رشته هایی مهم برای یافتن شغل در بازار کار در جامعه امروز به شمار می آیند. اما زنان در این رشته ها در اقلیتند و جوامع روستایی نیز از این نظر عقب مانده اند.

با چه روشهایی می توان زنان بیشتری را درگیر حرفه های مربوط به رشته های علوم، فناوری، مهندسی، ریاضیات کرد؟ چگونه می توان این روشها را در مناطق روستایی به اجرا درآورد؟ در این گزارش جهان آموزش دو طرح در هند و آفریقای جنوبی را بررسی می کنیم که هدفشان پرکردن این شکاف است.

آزمایشگاه سیار در هند

در بسیاری از مناطق در هند، مدارس تنها از امکانات اولیه برخوردارند، انجام کار عملی در آزمایشگاه در این مدارس تقریبا ناممکن است اما طرح آزمایشگاه سیار قصد دارد از کسالت آور بودن دروس و از میزان زیاد غیبت دانش آموزان در کلاسهای درس در این مناطق بکاهد.

آزمایشگاه سیار بخشی از طرحی است که توسط بنیاد موسوم به «آگاستایا» انجام می شود. پتلو ساتیانارایان، یکی از آموزگارانی است هر روز مسیری ۱۵ تا ۳۰ کیلومتر را باموتورسیکلتش طی می کند تا جعبه جادویی آزمایشگاه علمی کوچک را به مدارس مختلف روستایی می برد. بنیاد آگاستایا، در مجموع یکصد موتورسیکلت حامل آزمایشگاه سیار را به مدارس مختلف در سراسر هند می فرستد.

پتلو ساتیانارایان می گوید که دانش آموزان از دیدن این جعبه جادویی خیلی خوشحال و هیجانزده می شوند. آنها انجام کارها وآزمایشهای جدید را دوست دارند.

دوازده جعبه حاوی صدها ابزار و وسیله برای انجام فعاليت های آزمايشگاهي و عملی به دانش آموزان ۵ تا ۱۰ ساله کمک می کند با علوم تجربی مثل فیزیک و زیست شناسی بهتر آشنا شوند. آزمایشگاهای سیار در این مدارس، لمس و تجربه را جایگزین تخته سیاه و گچ کرده است.

مدیر برنامه آزمایشگاه سیار در بنیاد آگاستایا می گوید: «اولین چیزی که به کودک می دهیم اسباب بازی است. چرا؟ زیرا کودک با لمس کردن و حس کردن می تواند یاد بگیرد. اما در مدارس مناطق روستایی در هند از اسباب بازی خبری نیست. به همین دلیل آزمایشگاه سیار در این مدارس بسیار مفید است.»

جعبه های آزمایشگاه سیار توسط کارشناسان آموزش و پرورش در کوپام طراحی شده است. هدف این بوده است تا دانش آموزان مدارس روستایی با کمترین هزینه به ابزار و وسایل کار تجربی و آزمایشگاهی دسترسی داشته باشند.

آزمایشگاههای سیار در هند یکی از طرحهای راهیافته به مرحله نهایی جایز بنیاد وایز برای طرح آموزشی برتر در سال ۲۰۱۵ میلادی است.

آفریقای جنوبی؛ تربیت زنان مهندس

در بسیاری از کشورها یادگیری علوم برای زنان کاری شرم آور است. بر اساس آمار و ارقام سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه یک سوم فارغ التحصیلان رشته مهندسی زن هستند.

در آفریقای جنوبی از هر ده مهندس، فقط یکی زن است. نیمی از کسانی که در مدارس آموزش عالی در رشته مهندسی ثبت نام می کنند زن هستند، اما احتمال اینکه در آینده مانند مردان حرفه مهندسی را در زندگی دنبال کنند، کمتر است. طرحی درآفریقای جنوبی، قصد دارد ذهنیت افراد را تغییر دهد و دختران بیشتری را تشویق کند که دانشگران فردا باشند.

سازمان موسوم به “دختران مهندس” در شهر دوربان کارگاههایی برای دختران دبیرستانی برگزار می کند. هدف این است که با فعالیتهای عملی و افزایش اعتماد به نفس دختران، نسل جدیدی از زنان پرانگیزه برای رشته های مهندسی تربیت شوند.

در کارگاههایی که این سازمان برگزار می کند، دانش آموزان دختر می توانند برای تعیین هدف در زندگی دانشگاهی و حرفه ای خود اطلاعاتی کسب کنند، آموزش ببینند و با کار عملی مهندسی آشنا شوند.

داشتن حامی برای زندگی حرفه ای و دانشگاهی یکی از نکاتی است که در کارگاهها سازمان “دختران مهندس” به آن توجه می شود. برگزار کنندگان این کارگاهها می خواهند که برای این دانش آموزان الگو باشند. در این کارگاهها، دانش آموزان برای یافتن حامی با مهندسان رشته های مختلف در همه سطوح صبحت می کنند.

تقویت و تنوع بخشیدن به بخش مهندسی برای آفریقای جنوبی اهمیت زیادی دارد، زیرا این کشور بدنبال زیرساختارهای کارآمدتر و پیشرفت در فناوری است. در سازمان “دختران مهندس” زنان جوان و نوآوری تربیت می شوند که نسبت به رشد کشورشان احساس وظیفه می کنند.

آگهی

طرح آموزشی سازمان “دختران مهندس” در آفریقای جنوبی یکی دیگر از طرحهایی است که از طرف بنیاد وایز برای دریافت جایزه برترین طرح آموزشی در سال ۲۰۱۵ کاندید شده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سازمان ملل دستور طالبان مبنی بر ممنوعیت شنیدن صدای زنان در ملاء‌عام را محکوم کرد

یونسکو: طالبان یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر را در افغانستان از تحصیل محروم کرده است

کارنامه دیپلماتیک طالبان همراه با نقض حقوق بشر و فروپاشی اقتصادی در سه سال سلطه بر افغانستان