مردی که با بازگشت به قدرت جناح راست میانه به صحنه آمد. پدرو پاسوش کوئیلو اقتصاد دان و از پیروان مکتب نئو لیبرال سال ۲۰۱۱ پس از شش سال حکومت سوسیالیست
مردی که با بازگشت به قدرت جناح راست میانه به صحنه آمد. پدرو پاسوش کوئیلو اقتصاد دان و از پیروان مکتب نئو لیبرال سال ۲۰۱۱ پس از شش سال حکومت سوسیالیست ها و زمانی که پرتغال درگیر بحران بی سابقه مالی و در آستانه خروج از منطقه یورو بود، در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۱ به پیروزی رسید.
حزب سوسیال دمکرات با او بهترین نتیجه ممکن را طی بیست سال گذشته گرفت اما در یک قدمی کسب اکثریت مطلق، وی مجبور شد با حزب مردمی و راستگرای «سی. دی. اس.» به رهبری پائولو پورتاش دولت ائتلافی تشکیل دهد.
پدرو پاسوش کوئیلو پس از به قدرت رسیدن گفت: «اولویت های ما مشخص است: ثبات در دارایی های دولتی، یاری رساندن هرچه بیشتر به نیازمندان، کمک به رشد اقتصاد و ایجاد شغل. پاسخ ما به وضعیت وخیم کنونی، ثبات مالی است.»
با به دست گرفتن اکثریت، او پارلمان را مهیای مبارزه برای حمایت از حساب های دولتی و کاهش بدهی ها کرد که در طرح هفتاد و هشت میلیارد یورویی نجات اقتصادیِ تروئیکای اروپایی (اتحادیه اروپا، صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی اروپا) توصیه شده بود.
او برای این منظور از تدابیر سخت و سیاست های ریاضتی خبر داد: «در بودجه سال ۲۰۱۲ پاداش سال نو و کمک هزینه سفر آندسته از کارمندان که حقوقی بیش از هزار یورو در ماه دریافت می کنند، قطع شده است.»
این مسئله و نیز دیگر تدابیر ریاضتی کوئیلو مانند افزایش هفت درصدی حق بیمه حقوق بگیران و کاهش پنج درصدی حق بیمه کارفرمایان سبب شکل گیری اعتراض های زنجیره وار در خیابان ها شد. اما به رغم این نارضایتی اجتماعی، نخست وزیر همچنان برای اجرای سیاست های خود مصمم باقی ماند.
او در سخنانی تاکید کرد: «اگر روزی برای نجات کشور انتخاباتی را در پرتغال ببازم، آنطور که می گویند انتخابات به جهنم، مهم برای من کشور است.»
کوئیلو با آگاهی از وضع موجود به صراحت از مردم پرتغال خواست اگر فکر می کنند شانسی در کشورشان ندارند به مهاجرت فکر کنند. توصیه ای که به خوبی شنیده شد. در سال ۲۰۱۴، دو میلیون و سیصد هزار پرتغالی کشور را ترک کردند. در حال حاضر پرتغال عضوی از اتحادیه اروپا است که بیشترین مهاجر را دارد.
فداکاری هایی که جواب داد و پس از سه سال بودجه ریاضتی، پرتغال توانست از زیر بار کمک های بین المللی خارج شود. اما مردم برای دیدن تاثیر این فداکاری بر کیفیت زندگی شان باید همچنان صبور باشند. کوئیلو در این خصوص اینگونه اظهار نظر کرد: «هفدهم مه ۲۰۱۴ به عنوان روز همه مردم پرتغال در تاریخ ما می ماند. زیرا بدون تلاش آنها ما هرگز نمی توانستیم به اینجا برسیم. این روز نه متعلق به دولت و نه متعلق به یک حزب سیاسی است. این روز متعلق به همه ما است.»