این روزها که خبرهای مربوط به افغانستان حکایت از ناآرامی ها در برخی از شهرهای این کشور مانند قندوز و حضور طالبان در این شهر دارد، اما از طرف دیگر برخی شهرهای دیگر افغانستان فضای نسبتا امنی را تجربه می کنند و به سمت توسعه و پیشرفت گام برمی دارند. یکی از این شهرها، «مزارشریف» مرکز ولایت بلخ در شمال افغانستان است.
ثبات نسبی در سال های اخیر سبب شده که ساکنان این شهر و تاجران افغان به سرمایه گذاریهای بزرگ در زمینههای مختلف در این شهر اقدام کنند.
فرودگاه این شهر یکی از مکان هایی است که اخیرا بازسازی و عنوان «بین المللی» بر آن نهاده شده است.
فرودگاه مزارشریف در سال ۱۹۵۰ به کمک اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ ساخته شد که در آن زمان شوروی و آمریکا در تلاش بودند که به کمک این فرودگاه نفوذ خود را در شرق میانه و جنوب آسیا آغاز کنند.
اما در سال های اخیر فرودگاه این شهر که نام « مولانا جلالالدین محمد بلخی » بر خود می دید با هزینه ۵۹ میلیون یورویی از کمکهای کشورهای آلمان و امارات متحده عربی بازسازی شد.
قبل از این، هواپیماهای خارجی تنها در میدان هوایی کابل فرود می آمدند و مسافران یا دیپلماتهای خارجی که می خواستند عازم دیگر شهرهای افغانستان شوند می بایست با پروازهای داخلی خود را به مقصد نهایی می رساندند.
انجنیر محمد آصف رئیس فرودگاه مولانا به یورونیوز می گوید: «این فرودگاه از نظر ظرفیتی رتبه نخست را در بین فرودگاه های سراسر افغانستان دارد.»
وی تعداد پروازها از این فرودگاه را در روز بین ۱۳- ۱۴ عنوان کرد و گفت: «در طول ۲۴ ساعت یک هزار نفر در فرودگاه مولانا رفت و آمد دارند.»
آقای محمد آصف درباره پروازهای بین المللی این فرودگاه گفت: «پروازهای شرکت های هواپیمایی ترکیش ایرلاین، کامایر، آریانا و همچنین پروازهای صلیب سرخ و پروازهای نظامی نیز از این فرودگاه صورت میگیرد.»
فرودگاه بین المللی مولانا جلال الدین محمد بلخی سومین فرودگاه بین المللی در افغانستان است که دارای ماشین های ایکس ری، شناسایی مواد انفجاری و مواد مخدر و سالون مهجز انتظاری برای مسافران است.
محمد عاطف آرین عکاس خبرنگار در مزارشریف عکس هایی را از این فرودگاه برای یورونیوز ارسال کرده که در آلبوم تصویری زیر می توانید مشاهده کنید.