NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آغوش باز آلمان به سوی پناهجویان: سخاوتمندی و یا عملگرایی اقتصادی؟

آغوش باز آلمان به سوی پناهجویان: سخاوتمندی و یا عملگرایی اقتصادی؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

گزارش تفصیلی دست نوشته هایی برای خوش آمد گویی و لبخندهایی که بر لبها نشسته، از استقبال گرم مردمی حکایت دارد که پذیرای موجی بی سابقه از پناهجویان

آگهی

گزارش تفصیلی

دست نوشته هایی برای خوش آمد گویی و لبخندهایی که بر لبها نشسته، از استقبال گرم مردمی حکایت دارد که پذیرای موجی بی سابقه از پناهجویان هستند. این تصویری است از آلمانِ امروز و سرزمین رویایی اغلب پناهجویانی که از جنگ و خونریزی در کشورشان می گریزند. هشتصد هزار پناهجو قرار است تا پایان سال جاری وارد خاک آلمان شوند.

اما در پشت این حرکت سخاوتمندانه نوعی عملگرایی اقتصادی نیز نهفته است زیرا آلمان به عنوان قدرت اول اقتصادی اروپا و برخوردار از نرخ بسیار پایین بیکاری (شش و چهار دهم درصد)، دارای جمعیتی پیر است که امروز و به خصوص در سالهای آینده نیاز مبرم به جذب مهاجر خواهد داشت. محافل اقتصادی در این کشور خواهان تسهیلات فوری و ساز و کار ساده برای استفاده از این نیروی بالقوه در بازار کار هستند.

جمعیت آلمان با ششصد و هفتاد هزار تولد و هشتصد و هفتاد هزار مرگ و میر در سال، همچنان به روند پیر شدن خود ادامه می دهد. این کشور یکی از پایین ترین نرخ های زاد و ولد در اروپا و حتی در جهان را دارا است.

افراد زیرِ پانزده سال سیزده درصد و افراد زیرِ بیست و پنج سال، بیست و دو درصد از جمعیت آلمان را تشکیل می دهند. این درحالی است که بیش از بیست درصد از جمعیت این کشور بالای شصت و پنج سال دارد و تا سال ۲۰۶۰ این افراد یک سوم جمعیت آلمان را تشکیل خواهند داد.

دراین شرایط، آلمان برای تامین نیروی کار نیاز به بهره برداری از مهاجرت دارد. برلین پس از شدت گرفتن بحران اقتصادی در میان کشورهای جنوب اروپا نیز متقاضی پذیرش نیروی کار و افراد متخصص غیر فعال در این کشورها شده بود.

بر اساس گزارش فدراسیون کارفرمایان در آلمان، این کشور در حال حاضر با کمبود یکصد و چهل هزار مهندس، برنامه ریز و تکنیسین در زمینه های مختلف روبرو است. در صورت جبران نشدن این خلاء، میزان کمبود نیروی کار در بخش های یاد شده در سال ۲۰۲۰ به یک میلیون و هشتصد هزار و در سال ۲۰۴۰ به سه میلیون و نهصد هزار نفر خواهد رسید.

در دیگر بخش ها نیز به خصوص بخش بهداشت، هتلداری و صنایع دستی همین خلاء به چشم می خورد. گزارش ها همچنین از چهل هزار پست خالی در زمینه آموزش حکایت دارد. ابتکار برای به خدمت گرفتن اتباع کشورهای خارجی در آلمان رو به افزایش است.

در حال حاضر قوانین آلمان اولویت را بر استخدام اتباع این کشور قرار داده و تنها در صورت نبود فرد مناسب، کارفرمایان می توانند پناهجویان و یا متقاضیان پناهندگی را استخدام کنند. بسیاری از تشکل های حرفه ای و محافل اقتصادی خواهان برداشته شدن این مانع قانونی هستند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

آلمان با ازبکستان برای پذیرش نیروی کار ماهر به توافق رسید

آلمان همزمان با پایان مهلت ترک خاک محمدمهدی مفتح یک مرکز اسلامی دیگر را تعطیل کرد

تحقیقی جدید: روش‌های نظارتی و قهری پلیس آلمان به «تبعیض و پروفایل‌سازی نژادی» دامن می‌زند