چند روز پس از مذاکرات طولانی در وین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در صحن علنی مجلس به ارائه توضیحاتی درباره روند مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ و
چند روز پس از مذاکرات طولانی در وین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در صحن علنی مجلس به ارائه توضیحاتی درباره روند مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ و توافق صورت گرفته پرداخت. او ضمن ارائه متن توافق نامه هسته ای به مجلس برای بررسی، گفت که دولت هیچ گاه ادعا نمی کند که برنامه جامع اقدام مشترک کاملا به نفع ایران است.
آقای ظریف افزود: «مذاکره یک بده بستان است و تا زمانی که هر دو طرف به میزان قابل توجهی از خواسته های خود نرسیده باشند، هیچ توافقی شکل نمی گیرد. مسلما ما برای رسیدن به خواسته های خود در حوزه محدودیت ها و نظارت ها انعطاف و نرمش هایی داشته ایم اما این انعطاف ها به صورت برنامه مند انجام شده اند… اما همه می دانند که آنچه مهم است نتیجه نهایی بوده و دستی است که در پایان به علامت پیروزی به بالا می رود.»
مجلس به رغم برخی مخالفت ها می خواهد با نگاهی مثبت به توافق وین و قطعنامه شورای امنیت بنگرد.
نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «مجلس در کل برجام و قطعنامه شورای امنیت را با حسن نیت تفسیر می کند ، در برجام نکات مشکل دار و در قطعنامه نکاتی است که خارج از برجام بوده با این حال مجلس با دید بازتری به موضوع نگاه می کند. ملاک مجلس اجرای مفاد برجام است بر اساس چیزی که در آن آمده نه چیزی که از آن تفسیر می شود.» اما در این بین نمایندگان مخالفی نیز هستند که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و توافقنامه وین را مخالف منافع ملی دانسته و تایید نهایی آن را مسلتزم بررسی های دقیق تر می دانند. مجلس در نشست روز سه شنبه خود به تشکیل کمیسیون ویژه ای برای رسیدگی به توافق ایران با ۱+۵ به همین منظور رأی مثبت داد.
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «در خصوص توافق وین زود است که قضاوت نهایی را انجام دهیم ، در خصوص قطعنامه شورای امنیت ما به بند ۱۱ و ۱۲ از قبل ایراد وارد می دانستیم و الان هم ایراد می دانیم و قبول نداریم ، وزارت خارجه هم بعد از تصویب، بیانیه داد که زیر بار این بندها نخواهیم رفت.»
اشاره این نماینده به بندهایی است که در آن فعالیت های موشکی، سلاح و تجهیزات نظامی ایران برای دوره ای پنج و هشت ساله با محدودیت هایی روبرو خواهد شد. توافق وین اکنون برای مهر تایید در دستان نمایندگان مجلس ایران و نمایندگان کنگره آمریکاست، چالشی میان موافقان و مخالفان. در این بین، این دولت ها هستند که باید امیدوار باشند تا حاصل مذاکرات چندساله شان به یک باره از بین نرود .
مجلس شورای اسلامی ایران روز سه شنبه هم چنین به تشکیل کمیسیون ویژه ای برای رسیدگی به توافق ایران با ۱+۵ رأی مثبت داد.
جواد منتظری، همکار یورونیوز فارسی در تهران می گوید: «ماموریت ظریف درپارلمان ایران ساده تر از ماموریتش در مذاکرات وین نیست ، او باید علاوه بر پاسخ دادن به ابهامات نمایندگان اصولگرایان مجلس را نیز درمورد توافق وین قانع کند تا دولت ایران بتواند ایستگاه آخر از چالش اصلی خودش را پشت سر بگذارد.»