گزارش تفصیلی شش روز پس از برتری قاطع رای «نه» در همه پرسی یونان، الکسیس سیپراس نخست وزیر این کشور پیشنهادهای جدیدی را به طلبکاران ارائه کرد. این سند
گزارش تفصیلی
شش روز پس از برتری قاطع رای «نه» در همه پرسی یونان، الکسیس سیپراس نخست وزیر این کشور پیشنهادهای جدیدی را به طلبکاران ارائه کرد. این سند که «تعهدات و اقداماتِ اولویت دار» نام گرفته، جدا از برخی نکات که در پیشنهادهای قبلی به چشم می خورد، تعدادی از خواسته های کمیسیون اروپا را نیز در خود جای داده است.
آتن در چارچوب فرایند مکانیسم ثبات اروپایی خواهان سومین برنامه نجات مالی به ارزش ۵۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو است. این کمک مالی برای پوشش ۴۶ میلیارد یورو از بدهی ها به بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول و نیز بازپرداخت هفت و نیم میلیارد یورو از دیگر وامهایی است که یونان باید تا سال ۲۰۱۸ میلادی به طلبکاران خود بپردازد.
در قبال این کمک، یونان پیشنهاد اصلاح سیستم بازنشستگی را مطرح کرده که از سال ۲۰۱۶ معادل یک درصدِ تولید ناخالص داخلی در هزینه های این کشور صرفه جویی خواهد شد.
بر اساس این طرح اصلاحی، سن بازنشستگی تا سال ۲۰۲۲ بتدریج به ۶۷ سال افرایش پیدا خواهد کرد. درحالی که افراد دارای چهل سال سنوات خدمت می توانند در شصت و دو سالگی بازنشسته شوند.
کمک هزینه موسوم به «ایکاس» که به مستمری های بازنشستگی ناچیز تعلق می گیرد، پایان سال ۲۰۲۰ حذف و کمک های دیگری جایگزین آن می شود.
مستمری های مکمل بازنشستگی بتدریج حذف و سهم بازنشستگان در سیستم بهداشت از چهار درصد به شش درصد افزایش خواهد یافت.
در بخش مربوط به مالیات بر ارزش افزوده، آتن حذفِ تخفیف سی درصدی این نوع مالیات را تنها برای افراد ثروتمند ساکن در جزایر دریای اژه از اکتبر ۲۰۱۵ پذیرفته است. دیگر جزایر این کشور که در فاصله دورتری واقع شده اند از این قاعده مستثنی هستند.
با این حال دولت همچنان برای بخش پزشکی و فرهنگی بویژه کتاب و تئاتر، مالیات شش درصدی و برای مواد اولیه غذایی، هتل ها، بخش انرژی و آب، مالیات سیزده درصدی راحفظ می کند. مالیات در دیگر بخش ها بیست و سه درصد خواهد بود از جمله مالیاتِ رستورانها که تاکنون سیزده درصد بود.
در مجموعه پیشنهادهای آتن همچنین افزایش مالیاتهای مستقیم بر درآمد و شرکتها و نیز افزایش سه درصدی مالیات بر کالاهای لوکس مورد توجه قرار گرفته است.