روسيه قطعنامه پيشنهادی بریتانیا مبنی بر به رسمیت شناختن «نسل کشی سربرینتسا» را وتو کرد. این قطعنامه روز چهارشنبه، هشتم ژوئن و همزمان با بيستمين
روسيه قطعنامه پيشنهادی بریتانیا مبنی بر به رسمیت شناختن «نسل کشی سربرینتسا» را وتو کرد.
این قطعنامه روز چهارشنبه، هشتم ژوئن و همزمان با بيستمين سالگرد وقوع اين کشتار در شورای امنيت سازمان ملل متحد به رای گذاشته شد. بر اساس این قطعنامه کشتار هشت هزار تن از مسلمانان بوسنی در سال ۱۹۹۵ در شهر سربرینتسا، به عنوان نسل کشی محکوم شده بود.
چين، آنگولا، نيجريه و ونزوئلا به این قطعنامه رای ممتنع داده و ده کشور ديگر عضو شورای امنيت به آن رای مثبت دادند.
ويتالی چورکين، سفیر روسيه در سازمان ملل متحد صدور این قطعنامه بريتانيا در شورای امنیت را «غيرسازنده، اختلاف برانگيز و دارای انگيزه های سياسی است» خواند و آن را موجب افزایش تنش ها در منطقه ارزیابی کرد.
همزمان هزاران نفر روز چهارشنبه با راهپیمایی در مسیری ۱۰۰ کیلومتری در حوالی سربرینتسا یاد قربانيان اين حادثه را گرامی داشتند.
آدیسادا دودیک که از این کشتار جان به در برده و در آن زمان شش ساله بود، می گوید: «کاملا آشکار است که نسل کشی نظام مندی روی داده است. قتل عام نظام مند هزاران تن از مردم و پاکسازی یک قوم مشخص از منطقه خاص دقیقا منطبق با تعریف نسل کشی است و اگر نمی توانیم از آن دفاع کنیم، باید صادقانه بگویم که دیدگاه سازمان های بین المللی چون سازمان ملل را درک نمی کنم.»
در این راهپيمايی که هر ساله برپا می شود، راهپیمایان مسیری را طی می کنند که در ژوييه ۱۹۹۵ هزاران مرد و پسر بوسنیایی برای فرار از دست نيروهای مسلح صرب پيمودند.
کشتار سربرنیتسا، خونین ترین کشتار از زمان پایان جنگ جهانی دوم است که اروپا به خود دیده و به باور برخی تحلیلگران به رسميت شناختن اين حادثه به عنوان يک نسل کشی برای ادامه همزيستی مسالمت آميز بين بخش های مختلف جامعه بوسنی امری ضروری است.