روابط دیپلماتیک بین یونان و آلمان بطور محسوسی بدتر از قبل شده است. بروی کار آمدن سیریتزا در یونان، اولین حزب چپ رادیکال قدرت گرفته در اروپا، کمکی به این روابط نکرده است.
مهمترین موضوع اختلاف دو کشور در زمینه بدهی های یونان و پرداخت غرامت تاریخی در
خواستی از سوی یونانی ها است.
یونانی ها در زمان جنگ دوم جهانی تحت اشغال آلمان نازی قرار گرفتند. از سال ۱۹۴۱ تا سال ۱۹۴۴ میلادی. در زمان اشغال نازیها یونانیها رنج بسیار بردند. ملت یونان ۴ سال مورد شدیدترین سرکوبها قرار گرفتند، بسیاری جانشان را در مبارزه با حکومت هیتلری از دست دادند.
مورخان نهضت مقاومت یونان را یکی از سرسخت ترینها در دوران جنگ دوم جهانی می دانند. بسیاری از اعضای این نهضت به دستور گشتاپو به زندان رفتند، شکنجه شدند اما از مبارزه دست نکشیدند.
سیاستهای تبعیض آمیز حکومت نازی در یونان برای مردم این کشور گرسنگی و فقر به همراه آورد. تنها یکسال پس از آغاز اشغال یونان، صد هزار نفر در اثر گرسنگی جانشان را از دست دادند.
این به جز یونانیهایی است که بدلیل یهودی بودن به اردوگاههای کار اجباری منتقل شدند. تعداد قربانیان یهودی یونانی جنگ دوم جهانی از پنجاه هزار نفر تجاوز می کند.
هفتاد سال از این واقعه گذشته است، دولت آلمان پس از جنگ بخش کوچکی از غرامتها را به دولت یونان پرداخت کرده است. حالا یونانیها که دوران سخت بحران اقتصادی را سپری می کنند و زیر فشار بازپرداخت وامهای اقتصادی از سوی اتحادیه اروپا قرار گرفته اند، می خواهند بخش بزرگی از وامها را از غرامت آلمانیها پرداخت کنند.
دولت آلمان مدعی است که پرونده پرداخت غرامت به یونان در همان سالهای پس از جنگ بسته شده است و دلیلی بر ادعای مجدد دولت یونان وجود ندارد.
نظر نخست وزیر یونان، الکسیس سیپراس، چیز دیگری است. وی معتقد است که میزان غرامت پرداختی در حدود مبلغ بدهی های این کشور است. موضوعی که توسط کمیسیون پارلمان یونان و وزارت اقتصاد و دارایی این کشور تایید شده است.
اختلافات اساسی بین آلمان و یونان، دو کشوری که هر دو عضوی از اتحادیه اروپا هستند و هر دو نقش مهمی در تاریخ تمدن بشری دارند، نشان می دهد که هنوز راه زیادی برای تشکیل یک اروپای فدرال با تفکرات و سیاستهای مشترک وجود دارد.