یولیا تیموشنکو، نخست وزیر سابق اوکراین در نشستی با اعضای پارلمان این کشور گفت که نشست مینسک تنها فرصتی جدید برای جدایی طلبان هوادار روسیه ایجاد کرد و
یولیا تیموشنکو، نخست وزیر سابق اوکراین در نشستی با اعضای پارلمان این کشور گفت که نشست مینسک تنها فرصتی جدید برای جدایی طلبان هوادار روسیه ایجاد کرد و نمی توان از آن به عنوان یک توافقنامه صلح یاد کرد.
وی گفت:«ما باید واکنش نشان دهیم و وارد عمل شویم. این به معنی کمک نظامی به اوکراین است. به معنی اعزام نیروهای حافظ صلح به نواحی مرزی بین اوکراین و روسیه است. و این موضوعی است که باید در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مورد توجه قرار گیرد. همچنین باید بالاترین حد تحریم ها در نظر گرفته شود.»
یوری بویکو، رهبر مخالفان در پارلمان اوکراین اما با ادامه مذاکرات صلح میان دو طرف درگیر در اوکراین موافق است و می گوید: «باید به مذاکرات ادامه دهیم. تنها مذاکره است می تواند دو طرف را به سمت آتش بس سوق دهد. متاسفانه نشست مینسک در این زمینه موفق نبود اما این به این معناست که باید تلاش خود را برای حل مسالمت آمیز این بحران افزایش دهیم.»
اعضای پارلمان اوکراین با اشاره به اینکه نشست مینسک راهی برای حل بحران داخلی اوکراین در پی نداشته، بر لزوم یافتن راه حل های دیگر تاکید کردند.
افزایش تعداد پناهجویان از نواحی شرقی اوکراین
همزمان با ادامه درگیری ها در مناطق شرقی اوکراین، هزاران تن از ساکنان شهرهای “دبالتسوه” و “وهلهیرسک” که محل اصلی درگیری میان جدایی طلبان و نظامیان ارتش هستند، به پناهگاههای موقتی که از سوی دولت برپا شده، پناه بردند.
به گزارش خبرنگار یورونیوز، طی چند روز گذشته بیش از ۲ هزار تن از ساکنان شهرهای اطراف مناطق دونتسک و لوهانسک در این پناهگاههای موقت ساکن شده اند.
مرکز خدمات اضطراری اوکراین نیز اعلام کرده که کمک های بشردوستانه از جمله آب آشامیدنی، دارو و مواد غذایی به شهرهای “آودیوکا” و “دبالتسوه” ارسال شده است.
با این حال بسیاری از ساکنان مناطقی که درگیری ها در آن ادامه دارد، می گویند که این کمک ها تنها به مناطق مرکزی شهر ارسال شده و ساکنان حومه این شهرها به کمک ها دسترسی ندارند.