پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیک های جهان در سال ۲۰۱۴ میلادی به عنوان یکی از محبوبترین پاپ های واتیکان در تاریخ مدرن شناخته شد. بررسی ها نشان می دهد که
پاپ فرانچسکو، رهبر کاتولیک های جهان در سال ۲۰۱۴ میلادی به عنوان یکی از محبوبترین پاپ های واتیکان در تاریخ مدرن شناخته شد.
بررسی ها نشان می دهد که مجبوبیت او حتی از پاپ ژان پل دوم که به او لقب قدیس داده شده نیز بیشتر بوده است. برخی از مهمترین دلایل این محبوبیت را بررسی می کنیم:
پاپ و «بیماری های» واتیکان
پاپ فرانچسکو پس از حضور در واتیکان ازتمرکز بیش از حد قدرت کلیسای کاتولیک در واتیکان انتقاد کرد و بر لزوم تمرکززدایی قدرت تاکید داشت.
وی در مراسمی که برای تبریک کریسمس در جمع روحانیون بلند پایه واتیکان حضور داشت، بنحوی غیرمنتظره از آنان انتقاد کرد.
پاپ پانزده گناه بزرگ را که آنها را “بیماری” خواند، برشمرد و گفت که از وقتی به عنوان رهبر کلیسای کاتولیک قدم به واتیکان گذاشته، شاهد این گناهان بوده است.
پرداختن بیش از حد به جزییات، هماهنگی داخلی ناکافی، نمونه هایی از غرور بیش از حد و خودنمایی، ادعای مهم بودن، تمایل به غیبت از دیگران و بدنام کردن آنان و حتی از اینها بدتر، زندگی دوگانه روحانیان بلندپایه، از گناهانی بودند که پاپ فرانچسکو از آنها نام برد.
او گفت :«به جای کلیسایی که به دلیل دوری از توده مردم گرفتار بیماری شده، کلیسایی را ترجیح می دهد که در خیابان و در میان مردم باشد.»
در جایی دیگر نیز او خطاب به روحانیون کلیساهای کاتولیک گفت، گروهی خود را همانند اربابان تصور می کنند در حالیکه فراموش کرده اند که زندگی آنها در فروتنی و سخاوت ریشه دارد.
پاپ و رسوایی مالی در واتیکان
پس از رسوایی مالی و ارایه جزئیات مربوط به پولشویی در واتیکان، پاپ فرانچسکو کمیته ای تحقیقی برای رسیدگی به وضعیت بانک واتیکان تشکیل داد.
پاپ فرانچسکو اگرچه محتاطانه اما به شکل بسیار موثری با رسوایی مربوط به پولشویی بانک واتیکان برخورد کرد.
رهبرکاتولیک های جهان در اقدامی بی سابقه یک شرکت مالی آمریکایی را استخدام کرده است تا تمام ۱۹ هزار حساب بانکی واتیکان را مورد بررسی قراردهد و مطمئن شود که تمام قوانین بین المللی برای جلوگیری از پولشویی در آن به اجرا درآمده است.
وی همچنین از بخش های مالی واتیکان برای نخستین بار خواست تا جزییات همه دارایی های خود را به صورت سالانه اظهار کنند. پاپ و سیاست
او کمکهای بسیاری برای برقراری رابطه میان کوبا و ایالات متحده آمریکا کرد. آغاز مذاکرات میان سران دو کشور با استقبال پاپ فرانچسکو همراه بود، مذاکراتی که به نیم قرن سکوت متقابل از سوی دو طرف پایان داد.
رهبر کاتولیک های جهان درسخنانی با اشاره به از سرگیری روابط میان آمریکا و کوبا گفت: «گفتگو باعث شد تا دو کشور آمریکا و کوبا به بیش از نیم قرن تیرگی روابط و نداشتن رابطه پایان دهند و به نفع شهروندان خود ، روابط دوستانه و حسنه ای را آغاز کنند. »
پاپ و تروریسم
پاپ همواره تروریسم و خشونت همواره محصول تحریف دین دانسته است. او می گوید: «ترور، محصول گروههایی است که از دین برای افزایش قدرت خود بر دیگران استفاده می کنند.»
او در جایی دیگر نیز گفته است: «بنیادگرایی مذهبی به معنای حذف انسانیت و حذف خدا و تبدیل او به بهانه ای صرفا ایدئولوژیک است.»
پاپ و محیط زیست
پاپ فرانچسکو از محیط زیست به عنوان یک امر ضروری برای انسان یاد کرده است. در پیامی که در صفحه توییتر مربوط به واتیکان و به نقل از او منتشر شده، آمده است: «حفظ محیط زیست به عنوان یک مساله اخلاقی یاد شده که بر همه انسانها تاثیر می گذارد.»
پاپ و پول
بازهم در صفحه توییتر واتیکان به نقل از پاپ فرانچسکو آمده است: «خداوند دو چیز را برای بشر کاملا به وضوح بیان کرده است. اینکه یک فرد نمی تواند دریک زمان در خدمت دو چیز باشد. بین خدا و پول باید یکی را انتخاب کرد.»