NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

آیا پگیدا به دنبال مخاصمه میان مسلمانان و مسیحیان است؟

آیا پگیدا به دنبال مخاصمه میان مسلمانان و مسیحیان است؟
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

احزاب راست و همچنین نئونازی های آلمان نیز از جنبش پگیدا که مخالف «اسلامی شدن» کشورهای اروپایی است، حمایت می کنند.

آگهی

گزارش تفصیلی

جنبش موسوم به “پگیدا” که به مخالفت با آنچه اسلامی شدن کشورهای اروپایی می نامد، برخاسته است، از شهر درسدن در آلمان آغاز شد. هواداران این جنبش که در ابتدا تعداد انها زیاد نبود، هر دوشنبه شب، با تجمع در میدان این شهر، اعتراض خود را به گسترش اسلام در شهرهای آلمان اعلام کردند.

بزودی این حرکت، که با حضور دهها نفر آغاز شده بود، به دیگر شهرهای آلمان نیز کشیده شد و تنها در دوشنبه شب قبل از سال نو، نزدیک به ۲۰ هزار نفر شعارهایی علیه اسلام و اسلامی گری سردادند.

این حرکت، حمایت احزاب راست و همچنین نئونازی های آلمان را نیز در پی داشته است. با توجه به ماهیت جنبش پگیدا که ضد اسلامی گری افراطی است، به نظر می رسد که ادامه آن با تنشهایی میان مسلمانان و بویژه مهاجران این کشور همراه شود.

لوتس باخمن، که به دلیل حمل و استعمال مواد مخدر چند بار از سوی پلیس دستگیر شده است، بنیانگذار جنبش پگیداست. وی مخالف سیاست های مهاجرپذیری آلمان است و می گوید: “آلمان سرزمین مهاجران نیست. پذیرش، به معنای زندگی کردن در کنار یکدیگر نیست بلکه باید بتوان شایستگی زندگی در کنار هم و بر اساس تعلیمات مسیحی – یهودی را داشت. شایستگی ای که بر اساس قانون اساسی و فرهنگ آلمانی برگرفته شده از ریشه های مسیحی – یهودی و انسانیت باشد.”

جنبش پگیدا از ماه اکتبر آغاز شد. در آن هنگام، تظاهرات گسترده ای توسط کردهای مقیم آلمان در اعتراض به حملات گروه ترویستی داعش به شهرهای کردنشین سوریه و عراق برگزار شد. متعاقب این تظاهرات، درگیری های متعددی نیز میان اسلام گرایان در هامبورگ و کردها صورت گرفت.

پس از این اتفاقات بود که لوتس باخمن، با هدف متحد کردن آلمانی ها علیه گسترش اسلام در شهرهای این کشور، با استفاده از شبکه های اجتماعی مردم را به تظاهرات دعوت کرد.

سرودهایی که تجمع کنندگان پگیدا سرمی دهند، متشکل از آوازهای مذهبی با مضامین مسیحی و یهودی است و بر انسان دوستی این دو مذهب تاکید می کند.

منتقدان می گویند جنبش پگیدا از این امر به مثابه نقابی برای مخفی کردن گرایش های نژادپرستانه خود بهره می برد.

یکی از کسانی که دوشنبه شب ها در راهپیمایی های پگیدا شرکت می کند، مهاجران را یک مشت مردان مجرم می داند که خانواده هایشان را در کشورهای درگیر با جنگ رها کرده و گریخته اند. او می گوید: “کافی است به خانه های کسانی که به آلمان پناهنده شده اند نگاهی بیاندازید. در آنها فقط مردان زندگی می کنند. خانواده هایشان کجا هستند؟ اینها مجرمانی هستند که از کشورشان گریخته اند و بستگانشان را پشت سر خود و در کشورهای درگیر جنگ رها کرده اند.”

آلمان یکی از کشورهای مهاجرپذیر اروپایی است و علاوه بر مهاجران معمولی، یکی از مقاصد پناهجویان نیز هست. تنها در سال گذشته، بیش از ۲۰۰ هزار نفر پناهجو از کشورهایی نظیر سوریه و عراق به آلمان وارد شده اند.

با توجه به همین امر، مقامات کشور، نگران از احتمال درگیری میان این دو گروه، از مردم خواسته اند در تجمعات جنبش پگیدا شرکت نکنند.

انگلا مرکل، صدراعظم آلمان در شب سال نوی میلادی، در واکنش به این جنبش گفت: “به همه آنهایی که به این نوع تظاهرات می روند می گویم کسانی را که شما را فرامی خوانند، دنبال نکنید. اینها در قلبهایشان تعصب و نفرت را جای داده اند.”

موج جنبش پگیدا علاوه بر صدراعظم آلمان، کلیساهای شهرهای آلمان را نیز به واکنش واداشته است. اسقف شهر کلن اعلام کرده که دوشنبه شب، همزمان با برگزاری تظاهرات هواداران پگیدا، کلیسای بزرگ این شهر، چراغهای خود را به نشانه اعتراض خاموش خواهد کرد.

سازمان های ضدنژادپرستی نیز دست به کار شده اند و هر دوشنبه، در حمایت از مهاجران و مسلمانان آلمان، تجمعاتی را در پاسخ به تظاهرات اعضای جنبش پگیدا برگزار می کنند.

آگهی

با توجه به سابقه تاریخی آلمان، این احتمال می رود که این اقدامات به خشونت علیه مهاجران و مسلمانان و واکنش متقابل آنها، منجر شود و یا به دیگر کشورهای اروپایی نیز سرایت کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چرا کشاورزان آلمانی دست به اعتراضات گسترده زده‌اند؟

درگیری معترضان ضد جنگ و پلیس مقابل نمایشگاه تسلیحات ملبورن؛ ۳۹ نفر بازداشت شدند

آیا ناپلئون بناپارت شیفته قرآن و پیامبر اسلام بود؟