NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

گردهمایی رهبران «گروه بیست» در استرالیا

گردهمایی رهبران «گروه بیست» در استرالیا
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

رهبران بیست اقتصاد بزرگ جهان در شهر بریزبان استرالیا در کنفرانس موسوم به «گروه بیست» گرد آمده اند تا در مورد حداقل هزار پیشنهاد برای سیاستهای جدید تصمیم بگیرند.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا که این روزها بخاطر اذعان به سوءاستفاده های شرکتهای چند ملیتی در لوکزامبورگ در دوره نخست وزیری او، مطرح است، وعده داده است که روشهای مبارزه با اینگونه سوءاستفاده ها را در این کنفرانس مطرح کند.

شرکتهای بین المللی سالهاست که با استفاده از سیاستهای دولتها برای جلب سرمایه، از قوانین پرداخت مالیات تخطی کرده اند.

در میان تدابیر امنیتی شدید در بریزبان، گروههای مردم و نمایندگان سازمانهای غیر دولتی، در خارج از محل برگزاری کنفرانس علیه بی عدالتی اقتصادی و توزیع غیرعادلانه ثروت، دست به اعتراض زده اند.

قرار است جلوگیری از گسترش بیماری ابولا، تغییر آب و هوا، بحران اوکراین و خطر تروریسم هم در دستور جلسه رهبران «گروه بیست» باشد.

به بریزبن، محل برگزاری اجلاس می رویم، جایی که افی کوتسوکوستا، گزارشگر یورونیوز با پاسکال سنت امان، مدیر مرکز سیاست مالیاتی و مدیریت در سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه به گفتگو نشسته است:

یورونیوز: در ارتباط با افشاگریهایی که در مورد سوء استفاده های مالیاتی در لوکزامبورگ شده، آیا از اقدامات شرکتهای چند ملیتی در لوکزامبورگ که وزیر دارایی این کشور قانونی توصیف کرده، متعجب شده اید؟ آیا آنرا نوعی ریاکاری از طرف دیگر کشورها نمی بینید؟

پاسکال سنت امان: جای تعجب نیست. برخی کشورها در مورد طرحهای مالیاتی شرکتها سیاست خود را انتخاب کرده اند. در میان این کشورها، از جمله لوکزامبورگ، این سیاست را از دیگران پنهان داشته اند. ما به کنفرانس سران «گروه بیست» پیشنهاد می کنیم این سیاستها شفاف شوند. برخی شرکتها و معاملات بین المللی هستند، اما دولتها محلی اند و اختیارات خود را دارند. مسئله، قرار دادن سیاستها در یک چهارچوب قانونی است. در غیر این صورت، این موارد مشمول سیاستهای محلی دولتها می شود و به جایی نمی رسد. این درست نیست زیرا در این شرایط باید مالیات شهروندانی را افزایش داد که قادر به انتقال عایداتشان نیستند. بنابراین باید مقررات مالیاتی را یکدست کرد…. باید برای متوقف کردن موارد سوءاستفاده قانونی، سیاستهای (قاطعی) در مورد شرکتهای محلی و بین المللی اتخاذ نمود. این به سود سرمایه گذاری است.

اما این نکته تازه ای نیست. از پنج سال پیش و کنفرانس «گروه بیست» در لندن، رهبران این گروه وعده داده اند با تقلب های مالیاتی شرکتهای بین المللی مبارزه کنند، و نکرده اند. چه موجب این تصور می شود که این بار متفاوت است؟

پاسکال سنت امان: اینجا دو نکته مطرح است که باید از هم تفکیک شود. یکی پنهانکاریهای بانکهاست که «گروه بیست» از سال دو هزار و نه به آن پرداخت و اکنون بانکهای لوکزامبورگ، سوئیس، سنگاپور و هنگ کنگ بطور اتوماتیک تبادل اطلاعات می کنن«گروه بیست» پیشنهاد کرده ایم این است که این مقررات شفاف تر شده و در اختیار دیگر نهاد های مالیاتی قرار داده شوند…. و فکر می کنم به لطف اقدامات «گروه بیست»، در این راه پیشرفت کرده ایم.

*یورونیوز: درمورد کشورهایی که فکر می کنند تحت فشار گذاشتن شرکتهای بین المللی به اقتصادشان لطمه می زند، چه فکر می کنید؟ آنها می گویند اگر این شرکتها مالیات بیشتری بپردازند، از عایدات آنها کم خواهد شد و در نتیجه، دستمزدها و فرصتهای شغلی کاهش خواهند یافت.

پاسکال سنت امان: ما خواهان افزایش مالیات بر شرکتهای بین المللی نیستیم. مالیات بر اینگونه شرکتها باید کم باشد. البته مالیات مضاعف میان مرزی برای سرمایه گذاری باید حذف شود، اما نه کل مالیات از هردو طرف. در حال حاضر، شرکتهای بین المللی می توانند بآسانی و بطور قانونی، منافع خود را به کشورهایی انتقال دهند که بر آن مالیات وضع نمی شود.آیا این درست است؟ قطعا خیر. این نمایانگر آن است که نظام مالیاتی بین المللی جای سوء استفاده بسیار دارد.

یورونیوز: و بالاخره انتظار واقع بینانه شما از این کنفرانس چیست؟

پاسکال سنت امان: به دلیل «گروه بیست» همه چیز بسرعت پیش می رود. ما ساختار مالیات بین المللی و تبادل اطلاعات میان بانکی را تا سال آینده مورد تجدید نظر قرار داده و به اطلاع «گروه بیست» می رسانیم. همه کشورهای جهان تعهد کرده اند استانداردهای جدید را تا دو یا سه سال دیگر به کار ببندند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کشورهای مختلف برای مقابله با اعتیاد جوانان به شبکه‌های اجتماعی چه تمهیداتی اندیشیده‌اند؟

درگیری معترضان ضد جنگ و پلیس مقابل نمایشگاه تسلیحات ملبورن؛ ۳۹ نفر بازداشت شدند

اعتراض دانشگاه‌های برتر؛ استرالیا از سال آینده برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی سقف تعیین می‌کند