یورونیوز: مسیحیان بومی در کنار مسلمانان در شمال عراق و اطراف آن، توسط یک جنبش افراط گرایانه که خود را “دولت اسلامی” می نامد، زیر تهدید مرگ قرار دارند. گفتگویی داریم در این زمینه با لویی رافائل ساکو، رهبر کلیسای کاتولیک کلدانی در عراق.
لویی رافائل ساکو: “من اینجا زندگی می کنم و رنج و ترس مردم و همچنین امیدهای آنها را می بینم. فکر می کنم خیلی مهم است که آگاهی عمومی در مورد گرفتاری مسیحیان اینجا افزایش یابد. اما نه تنها مسیحیان، بلکه در مورد دیگر اقلیت ها نیز. وجود و حضور اقلیت ها برای همه مناطق و نیز برای همه جهان موزائیکی ما مهم است و باید آنرا حفظ کنیم.”
یورونیوز: سازمان ملل امروز، زنجیره متناوبی از نقض حقوق بشر را تقبیح کرده است، شما تایید می کنید؟ لویی رافائل ساکو: “بله، دقیقا. اینجا هیچ نظمی وجود ندارد. ارتش عراق قادر به کنترل نیمی از کشور نیست. این یک ارتش حرفه ای نیست، حتی در بغداد. ما با شبه نظامیان مشکل داریم. نه فقط مسیحیان بلکه دیگران نیز مشکل دارند. آنها با تهدید و آدم ربایی مواجه اند. باید به حکومت عراق کمک کرد تا ارتش را به صورت حرفه ای تجدید سازمان کند و آنرا آموزش دهد تا بتواند همه شهروندان را محافظت کند.”
یورونیوز: باراک اوباما گفته است که حل و فصل مسائل عراق و سوریه دست کم سه سال طول خواهد کشید. آیا نیازی به ذکر تاریخ بود؟
لویی رافائل ساکو: “گفتمان رهبران سیاسی باید متعادل باشد و با بن بست روبرو نشود. او ابتدا می گوید «ما و منابع اطلاعاتی آمریکا هنوز میزان قدرت و وزن دولت اسلامی را نمی دانیم.» یعنی در حالی که آنها ماهواره دارند، اما بخش کمی را کنترل می کنند. آنگاه او می گوید حل مسئله سه سال طول خواهد کشید. این یک پیام دوگانه است. اول یک پیام نادرست برای دولت اسلامی، یعنی شما سه سال وقت دارید که خود را تجدید سازمان کنید و دست به فعالیت های تازه بزنید و فرصت بیشتری دارید تا نفت بفروشید و از این قبیل. و پیام دیگری برای مردم هزیمت کرده و جا بجا شده و آن اینکه شما باید وضع خود را مدیریت کنید، نمی توانید فوری یا در کوتاه مدت به خانه هایتان بازگردید، بلکه سه سال طول خواهد کشید. برای مردمی که صبر و شکیبایی ندارند، این سخن بهتر است تا اینکه هیچ نگوید و به حملات هوایی ادامه دهد. در غیر این صورت مردم را دلسرد می کند و داعش را گستاخ.”
یورونیوز: شما گفته اید که از حمله زمینی حمایت می کنید، فکر می کنید این یک راه حل است؟
لویی رافائل ساکو: “امروز در برابر جنگ طلبان، باید یک نیروی نظامی باشد که آنها را عقب براند. یعنی نه فقط با حملات هوایی، بلکه با نیروی نظامی در روی زمین که باید با همکاری ارتش عراق و پیشمرگه های کرد تامین شود.”