NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پیش بینی صندوق بین المللی پول از اقتصاد جهانی

پیش بینی صندوق بین المللی پول از اقتصاد جهانی
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۴ با سرعت بسیار کم طی طریق خواهد کرد. صندوق بین المللی پول در گزارش فصلی خود چشم انداز رشد اقتصاد جهانی را مثبت پیش بینی نمی کند و حتی احتمال بوجود آمدن بحرانی دیگر را مردود نمی داند.

در این گزارش، اروپا تنها منشاء نگرانی نیست بلکه وجود اختلالاتی در اقتصاد قدرتهای نوظهور اقتصادی و مشکلات بودجه ای آمریکا پیش بینی برای افت رشد اقتصاد جهانی را توجیه می کند. میانگین تولید ناخالص داخلی در دنیا سه دهم درصد در سال آینده دچار افت خواهد شد.

بدین ترتیب رشد اقتصادی چین ۷.۳، آمریکا ۲.۶ و ژاپن ۱.۲ درصد پیش بینی می شود. در این بین، رشد اقتصادی حوزه پولی یورو تنها یک درصد ارزیابی شده است.

اولیویه بلانشار، اقتصاددان در صندوق بین المللی پول اعتقاد دارد هنوز چالشهایی از زمان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ باقی مانده است.

اولیویه بلانشار می گوید: “بهبود پس از بحران ادامه دارد. این یک واقعیت مهم است. اما این روند بسیار کند است. اقتصادهای پیشرفته هنوز از شر مشکلات رها نشده اند. میزان بدهی های دولتی و در مواردی بدهی های بخش خصوصی بسیار بالا است. نرخ بیکاری نیز سرسام آور بوده و مدتی نیز در همین وضعیت خواهد ماند.”

کریستین لاگارد، رییس صندوق بین المللی پول نیز سالهای پیش رو را سخت ارزیابی می کند. وی اعتقاد دارد: “ما شاهد بحران جهانی اقتصاد بودیم اما مرحله گذار همگانی از این بحران را نیز تجربه خواهیم کرد. ما از مرحله رکود شدید به سوی مرحله انتقال و تحول در حرکت هستیم. همه این تغییرات بزرگ، با سرعت و آسان نخواهند بود. کشورها احتمالا چند سال آینده را برای منطبق کردن خود با واقعیت جدید صرف خواهند کرد. “

با این وجود بانک “کردیت سوئیس” در گزارشی اعلام کرد ثروت جهان در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۳ به بالاترین رکورد خود رسیده است. میزان ثروت جهانی از ده سال پیش تا کنون ۶۸ درصد افزایش داشته است.

در این بین سوییس در راس کشورهای ثروتمند دنیا قرار دارد. متوسط ثروت هر نفر در سوییس ۳۸۰ هزار یورو برآورد شده است. پس از این کشور استرالیا، نروژ و لوکزامبورگ در رده های بعدی قرار دارند.

طی یک سال گذشته حدود دو میلیون نفر به تعداد افراد میلیونر در دنیا افزوده شده است. با این وجود مطابق گزارش مذکور دو سوم افراد بالغ در دنیا تنها از سه درصد ثروت در جهان بهره مند هستند این در حالی است که ۸۶ درصد ثروت جهانی به ۱۰ درصد از افراد بالغ در دنیا می رسد.

گفتگو با دیوید لیپتون، یک مقام ارشد صندوق بین المللی پول

در بارۀ این موضوع، با دیوید لیپتون، معاون اول مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول گفتگویی صورت داده ایم که متن کامل آن در پی می آید:

یورونیوز: بعنوان نخستین سوال، نگاهی به وضعیت اقتصادی جهان بیاندازیم. بیش از پنچ سال است که بحران سیاسی همه جا را فرا گرفته است اما ثروتمندان روز به روز غنی تر می شوند و فقرا همچنان فقیر هستند. آیا این وضعیت به مثابه راندن اقتصاد به سوی یک صخره نیست؟

دیوید لیپتون: مهمترین امر این است که اقتصاد جهان به سمت رشد برود. سیستم های پیشرفته اقتصادی رو به بهبودند و سیستم های اقتصادی نوظهور کندتر می شوند. ما سعی می کنیم که تمام تلاشمان را به روی کمک به تمام کشورها متمرکز کنیم تا هر بخش اقتصاد جهانی مجدا به جریان بیافتد. درست است که نابرابری درآمد افزایش یافته است این تا حدی به این دلیل است که افراد زیادی بیکار شده اند. تا حدی هم ناشی از فشارهای جهانی شدن اقتصاد و تغییرات تکنولوژیکی و توانایی بیشتر برخی از بازاهای مالی است اما مهمترین چالش برای ما کمک به کشورهای رو به رشد و اصلاح سیستم مالی است که پیش از این با این شرایط و حوادث روبرو نبوده است.

یورونیوز: در بسیاری از کشورها، مردم معمولی که بیشتر از توانایی خود وام گرفته بودند، تقریبا همه چیز خود را از دست داده اند. شغل و خانه ندارند و از بازنشستگی و آموزش هم محروم هستند. سیاست صندوق بین المللی پول در مورد کسانی آنها را به وام گرفتن با ریسک بالا در این شرایط سوق داده اند، چیست؟ آیا آنها هم تنبیه می شوند؟

دیوید لیپتون: کسانی که بر بانک ها نظارت می کنند باید از اینکه بانک ها شیوه های مطمئنی را به کار می برند، اطمینان یابند. جامعۀ مالی بین المللی برای تغییرات و اصلاحات در سیستم مالی و بانکی طی سال های گذشته، طرح هایی اجرا کرده و فکر می کنم که این اصلاحات پیشرفت های زیادی به دنبال داشته است. درست است که رضایت کامل از این بر نامه ها وجود ندارد اما خیلی مهم است که قوانین جدید تصویب و به اجرا گذاشته شده اند و با این قوانین، مشکلاتی که سیستم مالی دنیا را تضعیف کرده بود، دوباره اتفاق نیافتد.

آگهی

یورونیوز: سیاست های صندوق بین المللی پول، تشویق کشورها به اجرای برنامه های متفاوت اقتصادی است. این شرط شما برای کمک به آنهاست. منتقدان می گویند این یک نوع زورگویی است؟

دیوید لیپتون: آنها مجبور نیستند اگر با شرایط ما مخالفتی دارند، با ما همکاری کنند. این کشورها در صورت رد چیزی که به آنها پیشنهاد می کنیم، نمی توانند از حمایت های مالی و تایید ما برخوردار شوند. با قبول این شرایط، آنها نه تنها تایید ما به عنوان یک سازمان، بلکه تایید تمامی اعضای صندوق بین المللی پول را با خود خواهند داشت. من فکر می کنم توصیه هایی که به برخی از کشورهای اروپایی شده است، در این مدت بحران مفید بوده، و باید اضافه کنم کمک های مالی که از خود اروپا آمده است، در این راه مثمر ثمر بوده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

۸۸ درصد بانک‌های برتر جهان تغییرات آب و هوایی را دست کم گرفته‌اند؛ پیشتازی اروپا نسبت به آمریکا

نبرد با نمادهای غربی؛ نوشابه‌های انرژی‌زا چگونه طالبان را شکست داد؟

برنامه‌های بزرگ الجزایر برای توسعه گردشگری تا سال ۲۰۳۰؛ سازوکار آن چیست؟