اسرائیل و حماس رو در روی هم در فضای سایبری

حماس و اسرائیل جنگ و درگیریهای خود را به فضای سایبری نیز کشاندند. هر دو طرف درگیر میکوشند از طریق فناوریهای جدید اطلاعاتی، شبکههای اجتماعی مجازی و فضای سایبری، هواداران خود را از تازهترین تحولات درگیریها آگاه و هر چه بیشتر توجه و حمایت آنها را جلب کنند.
خبرنگار یورونیوز در گفتگو با آویتال لیبویچ، سخنگوی نیروهای دفاعی یا همان ارتش اسرائیل در واحد ویژه مرتبط با شبکههای مجازی، اهمیت و نقش این حوزه جدید را جویا شد. او در پاسخ گفت: «هدف در حال حاضر پوشش مخاطبان در سراسر دنیاست. مخاطبانی که شاید اخبار و اطلاعاتشان را از رسانههای معمول دریافت نمیکنند. هدف ما دسترسی این مخاطبان به اطلاعات و تا حد امکان رساندن اخبار و اطلاعات تصویری و غیره به آنهاست.»
120+ trucks of supplies from #Israel are waiting at #Gaza border crossing. #Hamas is firing rockets at the crossing. Trucks can't enter now.
— IDF (@IDFSpokesperson) Novembre 20, 2012
ارتش اسرائیل از سال ۲۰۰۸ شروع به جذب دانشجویان ممتاز داخل و خارج کشور در رشته فناوری و کامپیوتر کرد. تاکنون شمار زیادی استخدام شدهاند. در ساختار سازمانی نیروهای دفاعی اسرائیل، واحدی برای همین منظور اضافه شده است.
How long is #15seconds? That's all some residents of southern #Israel have before the rocket hits. youtube.com/watch?v=gsm-mE…
— IDF (@IDFSpokesperson) Novembre 19, 2012
آویتال لیبویچ در تفاوت بین سازمان نظامی و شبکه مجازی چنین اضافه کرد: «یک سازمان نظامی متفاوت از شبکههای اجتماعی مجازی است. چرا؟ سازمان نظامی بستهتر و زبانش خشن است. در حالیکه شبکه اجتماعی مجازی چنین نیست. ساختاری باز دارد و زبانش بیشتر عاطفی است. اما مزیت اصلی در این است که افرادی نظیر توپاز ۱۸ ساله و دوستانش نیز در آن حضور دارند. این واقعیتی انکارناپذیر است. به همین دلیل آنها میتوانند حضوری خلاق داشته باشند و می توان از خلاقیت آنها در این زمینه استفاده کرد.»
توپاز: «هر خبری بطور همزمان به فرانسه، انگلیسی و اسپانیایی منتشر میشود. این یک نمونه از اعلامیه هایی است که برای غیر نظامیان غزه منتشر شده است. این هم نمونه دیگری است از آنچه انجام میدهیم. همانطور که میبینید بخش فرانسه زبان آن در صفحه فیس بوک است.»
rame width=“560” height=“315” src=“http://www.youtube.com/embed/XeglNGPQPrk” frameborder=“0” allowfullscreen>==
هر ویدئو، توییتر یا هر کلمهای از فیلتر میگذرد. حسابهای توییتر ارتش اسرائیل بیش از ۲۰۰ هزار مراجع دارد و هر روزه توسط خبرنگاران خارجی که اخبار این منطقه را پوشش میدهند، بررسی میشود. ارتش اسرائیل از نتیجه آن رضایت دارد. اگر این امکان توانسته منبع الهامبخشی برای انقلابهای بهار عرب شود، شاید بتواند برای آنچه امری ناممکن به نظر میرسد هم مفید واقع شود، ارتش اسرائیل نیز امیدوار است به این شیوه بتواند افکار عمومی جهانی را متوجه این کشور کند.