NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

"حتی نیروهای ارتش افغانستان هم آماده انتقام گیری می شوند"

"حتی نیروهای ارتش افغانستان هم آماده انتقام گیری می شوند"
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

کشتاری که در افغانستان روی داد، موجی از خشم را علیه نیروهای خارجی در این کشور برانگیخته است. در این رابطه گفتگویی داریم با مارتا راداتس، خبرنگار شبکه ای بی سی در پنتاگن.
مارتا از مصاحبه با ما سپاسگزارم.

یورونیوز: این اولین و البته مهم ترین تراژدی انسانی در افغانستان بوده است. این حادثه باعث ایجاد موجی از شوک در پنتاگن و کاخ سفید شده است. به نظر شما چگونه دولتمردان و فرماندهان نظامی آمریکایی به خدشه ای که در ماموریتشان در افغانستان وارد شده واکنش نشان خواهند داد؟

مارتا راداتس :

شما دیدید که آقای اوباما ضمن عذرخواهی گفت که در این حادثه نشانه ای از بروز مشکلات گسترده در میان نظامیان آمریکایی و کار عالی آنها در خدمت به کشور وجود ندارد. آنها حتی برای کمک به روستائیان وارد آنجا شدند. من فکر می کنم که شایعاتی وجود دارد که می گوید که تعداد سربازان شلیک کننده بیش از یک نفر بوده است. آنها به سرعت زخمیها را به بیمارستانی در قندهار منتقل کردند. البته این حادثه در ده سال گذشته بی سابقه بوده است. مقامات می گویند که یک سرباز آمریکایی با یک عینک دید در شب وارد چندین خانه شده و به زنان و کودکان شلیک کرده است.

یورونیوز: ما می دانیم که نبرد برای جلب اعتماد مردم افغانستان همواره بسیار مشکل بوده است. آیا در پنتاگن این احساس وجود دارد که نمی توان این نبرد را برد؟

مارتا راداتس :

البته این نبرد مشکل تری است. در جامعه افغانستان شایعات زیادی البته نه فقط در مورد این حادثه وحشتناک گفته می شود. احتمالا در این زمینه اغراق شده و یا طالبان از این فرصت استفاده کرده و به روستائیان خواهند گفت که آمریکاییها ممکن است دوباره چنین کاری را انجام دهند. آنها تلاش می کنند تا حد ممکن در میان روستائیان ترس ایجاد کنند.

یورونیوز:

شما از قدرت واکنش طالبان صحبت کردید. آیا احتمالا نظامیان مستقر در افغانستان آماده مقابله با افزایش حملات طالبان می شوند؟

مارتا راداتس :

من فکر می کنم که نه فقط طالبان بلکه نیروهای ارتش افغانستان نیز آماده یک نوع انتقام گیری می شوند. به یاد بیاورید که کمتر از یک ماه پیش نظامیان آمریکایی ناخواسته قرآنها را سوزاندند. کمی بعد شش نظامی آمریکایی در پایگاههای مختلف و همچنین در وزارت کشور افغانستان کشته شدند. فکر می کنم آمریکا در حال تقویت نیروهای خود و نیروهای موئتلف برای مقابله با هرگونه انتقام گیری در قبال این حادثه وحشتناک است.

یورونیوز: آیا این کشتار و موضوع اخیر قرآن سوزی در ماموریت آمریکا در افغانستان تاثیری خواهد گذاشت ؟

مارتا راداتس :

آنچه حیرت آور است این است که دیدگاههای منفی در این زمینه همچنان وجود دارد. قبل از این حادثه نظر سنجی شبکه “ای بی سی” و روزنامه “واشنگتن پست” نشان داده بود که 60 درصد آمریکاییها ادامه حضور نیروهای کشورشان در افغانستان را مفید ندانسته و 54 درصد هم خواهان بازگشت آنها تا قبل از پایان ماموریتشان در سال 2014 هستند.
برای همین من فکر می کنم که فشار افکار عمومی افزایش خواهد یافت و پنتاگن هم از این بابت نگران است. برای آنها فقط افغانستان مهم نیست بلکه افکار عمومی آمریکا هم مهم است.
من فکر می کنم که آمریکاییها بیش از پیش به این جنگ نظر منفی خواهند داشت.

یورونیوز:

مارتا راداتس از پنتاگن، از مصاحبه با ما متشکرم.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سقوط و افول افغانستان از زبان «آخرین ژنرال افغان که با فرار اشرف غنی از کابل با طالبان جنگید»

سلب آزادی‌های اجتماعی در افغانستان؛ وزارت امر به معروف طالبان: با سازمان ملل همکاری نمی‌کنیم

«صدای من عورت نیست»؛ کارزار آوازخوانی زنان و دختران افغان در اعتراض به طالبان