تغییرات تیکتاکی فیسبوک؛ شرکت متا به سمت جذب بیشتر جوانان گام بر میدارد

شرکت «متا» اعلام کرد که فید اصلی اپلیکیشن فیسبوک را اصلاح میکند تا «کشف» محتوای جدید را در اولویت قرار دهد. این شرکت در تلاش است تا به جای مطالب از حسابهایی که کاربران دنبال میکنند، محتواهای جذاب را به مانند تیکتاک که رقیب این شرکت است در صفحه اصلی کاربران قرار دهد.
مدیران متا در ماههای اخیر درباره فوریت تقویت بخش «ریلز» این شرکت مشابه شکل ویدئوی کوتاه تیکتاک که بسیاری از کاربران جوان را به خود جذب کرده است سخن گفتهاند.
متا در بیانیهای گفت که در بخش «خانه» (هوم-Home) بهعنوان تب اصلی فیسبوک که کاربران هنگام باز کردن برنامه آن را میبینند، مطالب محبوب حسابهایی که کاربران آن را دنبال (فالو) نمیکنند از جمله «ریلز» و «استوریها» بیشتر به نمایش گذاشته میشود.
فیسبوک با سیستم رتبهبندی یادگیری ماشینی خود مطالب را به کاربران پیشنهاد میکند. این شرکت همچنین در حال سرمایهگذاری روی هوش مصنوعی برای ارائه محتوا است. با این حال فیسبوک، صفحاتی را که شما فالو میکنید، فراموش نکرده است. قرار است یک تب جداگانه با نام «فیدز» (Feeds) به طور عمده مطالبی از دوستان، صفحات و گروههایی را که کاربران بهطور فعال دنبال میکنند، نشان دهد.
تهدید از طرف تیکتاک
مارک زاکربرگ، مدیر اجرایی متا در یک مطلب فیسبوکی گفت که در تب «فیدز» مطالب بهصورت زمانی بدون رتبهبندی شخصی ارائه میشوند. متا نیز در تکمیل سخنان زاکربرگ اعلام کرد که «فیدز» شامل مطالب پیشنهادی نمیشود اما همچنان تبلیغات خواهد داشت.
بزرگترین شرکت رسانههای اجتماعی جهان در ماههای اخیر با افزایش تهدید از سوی تیکتاک، تغییراتی در الگوریتم خود داده است. این تغییرات نسبت به تغییرات سال ۲۰۱۸ که نمایش مطالب دوستان و خانواده در فید اصلی در اولویت بود فاحش است.
اپلیکیشن اینستاگرام متعلق به شرکت «متا» در ماه مه آزمایشهایی را برای تجربه مشاهده مطالب به سبک تیک تاک اعلام کرد در حالی که زاکربرگ در ماه آوریل گذشته گفته بود که متا سرمایهگذاریهای قابل توجهی برای حمایت از رویکرد «موتور کشف» انجام میدهد. وی گفته بود: «درباره هوش مصنوعی فکر میکنم که ما نه تنها بهعنوان یک سیستم توصیه برای ویدیوهای کوتاه از آن استفاده میکنیم، بلکه بهعنوان یک موتور کشف که میتواند جالبترین محتوایی را که مردم در پلتفرمهای ما به اشتراک گذاشتهاند از آن بهره میبریم.» وی تاکید کرده بود که در آینده مردم بهطور فزایندهای به موتورهای کشف مبتنی بر هوش مصنوعی روی میآورند.