افتتاح خط راه آهن باکو–تفلیس–قارص، راه آهن ابریشم

افتتاح خط راه آهن باکو–تفلیس–قارص، راه آهن ابریشم
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

راه آهن باکو–تفلیس–قارص بزرگترین بخش پروژه جهانی بازسازی راه ابریشم است که چین را به اروپا متصل می کند.

آگهی

خط راه آهن باکو–تفلیس–قارص به طول بیش از ۸۰۰ کیلومتر، روز سی ام اکتبر با حضور رهبران کشورهای آذربایجان، ترکیه، گرجستان، قزاقستان و ازبکستان در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان افتتاح شد. احداث این راه آهن، بزرگترین بخش پروژه جهانی بازسازی راه ابریشم است. با این خط راه آهن، زمان حمل محموله از چین به اروپا و بالعکس، به دو هفته کاهش می یابد.

راه آهن منطقه ای باکو–تفلیس–قارص در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان در روز ۳۰ اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی افتتاح شد. رؤسای جمهوری آذربایجان و ترکیه و نخست وزیران گرجستان و قزاقستان و ازبکستان در مراسم بهره برداری این خط راه آهن منطقه ای حضور داشتند.

این خط راه آهن به طول بیش از ۸۲۰ کیلومتر از ترکیه و آذربایجان و گرجستان می گذرد و اروپا را به چین متصل می کند. پروژه احداث این راه آهن که بزرگترین بخش پروژه جهانی بازسازی راه ابریشم است، در سال ۲۰۰۸ میلادی آغاز شد.

اهمیت راهبردی «راه آهن ابریشم»

سه کشور ترکیه و آذربایجان و گرجستان امیدوارند که بزودی با درآمدی حدود ۱۰ میلیارد دلار در سال برای همه کشورهای مجری پروژه، سرمایه به آنها بازگردانده شود. این خط راه آهن در این منطقه راهبردی می تواند باعث تقویت اقتصادی منطقه بشود.

الهام علی اف، ریس جمهوری آذربایجان گفت: «راه کوتاه تری بین آسیا و اروپا وجود ندارد. هدف ما برای آینده این است که بتوانیم بر سر تعرفه های گمرگی به توافقی برسیم که از نظر اقتصادی جذاب باشد. در درازمدت امیدواریم که حجم نقل و انتقال افزایش یابد که البته به معنای سود بیشتر، درآمد بیشتر، کار بیشتر و همکاری بیشتر بین کشورهاست.»

رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه نیز در مراسم گشایش این خط راه آهن منطقه ای گفت: «ارزش اقتصادی و امکان حمل و نقل مسافر اهمیت استراتژیک دارد و کسی در این باره شکی ندارد.»

ظرفیت حمل بار راه آهن باکوـ تفلیس ـ قارص ۱۷میلیون تن پیش بینی می شود

اولین قطارهای مسافری سال آینده میلادی شروع به کار خواهند. ظرفیت ابتدایی راه آهن باکو-تفلیس-قارص برای حمل مسافر، حدود یک میلیون نفر در سال خواهد بود. آذربایجان، گرجستان و ترکیه امیدوارند بتوانند گردشگران بیشتری را به کشورهایشان جذب و پول بیشتری به اقتصاد کشورشان تزریق کنند.

گئورگی کویرکاشویلی، نخست وزیر گرجستان در این باره گفت: «این پروژه نه تنها اقتصاد، بلکه مردم این سه کشور را به هم پیوند می دهد. یکپارچگی بیشتر، همکاری بیشتر را به دنبال خواهد داشت و عامل رشد اقتصاد و تجارت خواهد شد. البته امنیت هم نه تنها در این مناطق بلکه فراسوی آنها نیز بیشتر خواهد شد.»

به کمک راه آهن باکو-تفلیس-قارص محموله از چین به جای ۳۵ تا ۴۵ روز، طی دو هفته به بعضی از قسمتهای اروپا خواهد رسید. در سال اول، این راه آهن ظرفیت حمل پنج میلیون تن بار را خواهد داشت و انتظار می رود تا سال ۲۰۳۴میلادی ۱۷ میلیون تن بار از طریق این راه آهن حمل شود.

جاوید گوبانوف، مدیر راه آهن جمهوری آذربایجان گفت: «غلات، فلزات و چوب روسیه و کالاهای چین از طریق این راه آهن حمل خواهد شد. طبق محاسبات ما از طریق این راه آهن، هر دقیقه پنج تن کالا به مقصد می رسد.»

کشورهای دیگری مثل قزاقستان، پاکستان، چین و هند تا کنون اظهار علاقه کرده اند که در پروژه راه آهن باکو-تفلیس-قارص شرکت داشته باشند.

اتحادیه اروپا در بیانیه ای افتتاح خط آهن باکو–تفلیس–قارص را «گامی مهم در ارتباطات و حمل و نقل بین اتحادیه اروپا، ترکیه، گرجستان، آذربایجان و آسیای مرکزی» خواند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پیام نشست سمرقند: گرسنگی تا ۲۰۲۳ از میان نمی‌رود، همکاری فوری نیاز است

کوشش برای بهبود شرایط زیست‌محیطی پیرامون دریاچهٔ خشک‌‌شدهٔ آرال

مدیریت منابع آبی برای تقویت کشاورزی در ازبکستان