NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید

اپرای باستیل پاریس ۳۰ سالگی‌اش را جشن می‌گیرد

با همکاری
اپرای باستیل پاریس ۳۰ سالگی‌اش را جشن می‌گیرد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

سالن اپرای باستیل در سال ۱۹۸۹ همزمان با جشنهای دویست سالگی انقلاب کبیر فرانسه تاسیس شد و امروز یکی از سالن‌های پرطرفدار بین مخاطبان جوان اپراست.

۳۰ سال از تاسیس اپرای باستیل پاریس می‌گذرد. این سالن اپرا که همزمان با جشنهای دویست سالگی انقلاب کبیر فرانسه تاسیس شد، امروز یکی از سالن‌های پرطرفدار بین مخاطبان جوان اپراست.

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

اپرای باستیل، سالن نمایش مدرن و امروزی

اپرای باستیل پاریس در سال ۱۹۸۹ افتتاح شد. پرده‌های اپراخانه «باستیل» اولین بار برای اجرای اپرای «تروایی‌ها»‌ اثر هکتور برلیوز بالا رفت.

این سالن اپرا سی‌امین سالگرد تولدش را نیز با همین اثر‌ آهنگساز فرانسوی قرن نوزدهم جشن می‌گیرد.

استفان لیسنر، مدیر اپرای ملی پاریس می‌گوید:‌ «سالن اپرای باستیل یک سالن نمایش امروزی و مدرن است. هدف از تاسیس این سالن جذب مخاطبان جدید بود تا اپرا برای قشر بزرگ و وسیع‌تری قابل دسترس باشد.»

او می‌افزاید: «سالن اپرایی که می‌خواهد اجراهای زنده و هیجان‌انگیز را روی صحنه بیاورد باید آمادهٔ بحث و گفتگو نیز باشد. برای من مهم است که صحنه‌گردان‌هایی را برای کار دعوت کنم که چشم‌اندازهای بالقوه اثر موسیقی را در نظر می‌گیرند و گاهی ایده‌هایی را به روی صحنه می‌آورد که برای بیننده غیرمنتظره و غیرعادی است.»

اجرای «تروایی‌ها» در «اپرای باستیل»  از روز ۲۵ ژانویه شروع شده و تا ۱۲ فوریه ادامه دارد. اولین روز اجرای این اثر به مخاطبان زیر ۲۸ سال اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید:

«برلیوز به جنبه‌های بصری موسیقی اهمیت می‌داد»

اپرای «تروایی‌ها» اثری در پنج پرده است که برلیوز آن را براساس منظومه حماسی «انه‌اید» نوشته ویرژیل شاعر کلاسیک روم باستان ساخته است.

دیمیتری چرنیاکوف، کارگردان روسی این اجرا می‌گوید: «هکتور برلیوز آهنگسازی بود که برایش جنبه‌های دیداری و رنگ‌آمیزی اثر بسیار مهم بود. تمام جزییات و ریزه کاری‌های داستان مثل یک پالت رنگ روی صحنه دیده می‌شود.»

اپرای «تروایی‌ها» درباره حوادث بعد از جنگ تروا است. کارگردان روسی اپرا می‌گوید در این اجرا مضامین مختلف حول شخصیت آینیاس، یکی از قهرمانان جنگ تروا تعریف می‌شود.

دیمیتری چرنیاکوف می‌گوید: «اپرای «تروایی‌ها» متشکل از دو قسمت با مضامین مختلف است: تسخیر تروا و تروایی‌ها در کارتاٰژ. من سعی کردم این دو داستان را حول شخصیت آینیاس به هم پیوند بزنم. داستان درباره آینیاس و اتفاقاتی است که برایش رخ می‌دهد. در این اجرا چیزهای زیادی درباره جنبه‌هایی از شخصیت او را که در نگاه اول مشخص نیست، کشف کردم.»

نقش آینیاس را براندون جووانوویچ، خواننده آمریکایی صدای تنور ایفا می‌کند. او می‌گوید:‌ «آینیاس تلاش می‌کند درستکار باشد، سعی می‌کند ماموریتش در زندگی را به درستی انجام دهد: کاری را انجام دهد که فکر می‌کند درست است یا خدایان از او می‌خواهند. همه ما با این ابعاد شخصیت آینیاس همذات‌پنداری می‌کنیم چون می‌خواهیم از طریق مبارزه در جنبه های مختلف راهمان را در زندگی پیدا کنیم.»

دیمیتری چرنیاکوف، کارگردانی که دنبال دردسر می‌گردد

کارگردان روسی ۴۹ ساله می‌گوید کار کردن روی موضوعات پیچیده برایش جذاب‌تر است. او می‌افزاید: «هر چقدر کار سخت‌تر باشد برایم جذاب تر است.نمی خواهم سراغ داستانهایی بروم که درکشان ساده است. در عوض دوست دارم روی داستانهای چالش‌برانگیزی کار کنم که کنجکاوی ام را تحریک می‌کنند.»

دیمیتری چرنیاکوف، کارگردان روسی یکی از طرفداران اپرای تجربی است:‌ او برای اجرای بخش دوم اپرای «تروایی‌ها» یک مرکز روان درمانی اختلال استرسی پس از آسیب روانی را انتخاب کرده است.

براندون جووانوویچ می‌گوید: «چرنیاکوف در این اجرا کشمکش‌های درونی شخصیت‌های داستان را روی صحنه می‌آورد و هیجانات و عواطف آنها را آشکار می‌کند.»

ظرفیت سالن اصلی اپرای باستیل به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع، ۲۷۴۵ نفر است. این سالن اپرا در میدان باستیل پاریس قرار دارد و به همراه «اپرای گارنیه» دو سالن بزرگ اپرا در پایتخت فرانسه هستند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ساز و رقص در پاریس به مناسبت جشن سالانه موسیقی

دیه‌گو فلورز، خواننده تنور: اپرا بی واسطه‌ترین شکل انتقال هنر در دنیای موسیقی است

رقابت فینالیست‌های جایزهٔ هربرت فون‌کارایان برای رهبر ارکستر جوان