NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

از فیلسوف فرانسوی تا واقعیت مجازی در جشنواره بین المللی فیلم تسالونیکی

از فیلسوف فرانسوی تا واقعیت مجازی در جشنواره بین المللی فیلم تسالونیکی
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

جشنواره بین المللی فیلم تسالونیکی پس از یازده روز به کار خود پایان داد. «ریشه دواندن» یکی از مضامین این رویداد

آگهی

امسال در جشنواره بین المللی فیلم تسالونیکی در یونان ۱۸۳ فیلم از ۵۸ کشور مختلف به نمایش درآمد. ۵۸ امین دوره این رویداد یازده روزه همچنین میزبان برنامه های ویژه و کلاسهای سینماگران بزرگ بود.

شهر تسالونیکی در یونان از دوم تا ۱۲ نوامبر سال ۲۰۱۷ ( ۱۱ تا ۲۱ آبانماه ۱۳۹۶) میزبان پنجاه و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم تسالونیکی بود.

ایده ها و مضامین پنجاه و هشتیمن دوره جشنواره بین المللی فیلم تسالونیکی

اورستیس آندراداکیس، دبیر جشنواره می گوید: «یک ایده جدید، مفهوم “ریشه دواندن” بود که دستمایه بخش مسابقه فیلم بین المللی بود. این ایده را از کتاب سیمون ویل، نویسنده و فیلسوف فرانسوی قرن بیستم به نام «نیاز به ریشه» (The Need for Roots) وام گرفتیم. این کتاب راهنمای ما در انتخاب فیلم های بخش مسابقه بود. ایده دوم این بود که به ۱۴ هنرمند جوان یونان سفارش دادیم که هر کدام بر اساس فیلمی در بخش مسابقه، اثری هنری خلق کنند، و ایده سوم هم برگزاری بخش مسابقه ای جدیدی بود برای فیلم های واقعیت مجازی.»

پس از جشنواره ونیز، جشنواره بین المللی فیلم تسالونیکی در یونان ، دومین رویداد سینمایی است که مسابقه ای نیز برای فیلم های واقعیت مجازی برگزار می کند. حضور ده فیلم در بخش مسابقه این فستیوال نشاندهنده راه جدیدی است که سینما در آینده دنبال خواهد کرد.

The Awards of the 58th #Thessaloniki International Film Festivalhttps://t.co/khAcUNxLou#Tiff58pic.twitter.com/A6kvgO0MB6

— George Roussos (@baphometx) November 13, 2017

در جشنواره فیلم تسالونیکی امسال از روبن اوستلوند، کارگردان سوئدی فیلم «مربع» و برنده جایزه نخل طلای هفتادمین دوره جشنواره فیلم کن تقدیر شد.

بیشتر بخوانید:فیلم «مربع» برنده نخل طلای جشنواره کن شد

اوستلوند، کارگردان فیلم «مربع»: فیلمهایم بررسی جامعه شناختی است

فیلم مربع درباره کریستین مسئول یک موزه هنرهای معاصر در استکهلم است. او برای تبلیغ یک اثر هنری به نام «مربع» که قرار است در یکی از میادین استکهلم اجرا شود از یک شرکت تبلیغاتی کمک می گیرد. فیلم نگاهی انتقادی دارد به وضعیت هنر معاصر، و حس تعلق مردم به جامعه را زیر ذره بین قرار می دهد. فیلمهای کارگردان ۴۳ ساله سوئدی دارای نگاهی طعنه آمیز به سرشت انسان است. او با طنزی محزون و چشمانی تیزبین، زندگی عادی مردم را بررسی می کند .

روبن اوستلند می گوید: «فیلمهایم بررسیهایی جامعه شناختی است. به نظرم جامعه شناسی زیباست، چون علمی است که وقتی نقصی در کار هست ما را به صورت انسان می بیند. فکر می کنم من هم وقتی صحنه های فیلم را کارگردانی می کنم همین کار را می کنم، در تلاش هستم وضعیت سختی را خلق کنم که آشنا هم هست»

Thx #Tiff58 for a great Festival honoring #Swedish director Ruben Östlund&The Square, to be released in EL in Dec(PS) pic.twitter.com/wPDaD90XSB

— Sweden in Greece (@SwedeninGR) November 8, 2017

الکساندر پین، فیلمساز آمریکایی، هفتمین بار است که به جشنواره تسالونیکی می آید. او فیلم جدید خود «کوچک کردن» را در جشنواره ارائه کرد.

این فیلم علمی تخیلی درباره زوجی است که می خواهند بدنشان را کوچکتر کنند تا بتوانند زندگی جدیدی را بین مردمی جدید آغاز کنند. این کمدی در باره روابط بین انسانها در چشم انداز تاریک آینده محیط زیست است. مت دیمون نقش اول فیلم را بازی می کند.

الکساندر پین می گوید: «همیشه فکر می کنم که کمدی می سازم و این فیلم هم استثنا نیست. من و همکارم برای خنداندن می نویسیم و امیدوارم کارگردانی من هم طنزآمیز باشد. اما داستان فیلم چند عنصر جدی دارد. منظورم این است فیلم هایی را دوست دارم که شما را می خنداند و به فکر می اندازد و کمی هم به گریه می اندازد.»

This Christmas, we are meant for something bigger. Watch the new trailer for #Downsizing now. pic.twitter.com/rAJWYxIpTK

— Downsizing (@downsizingfilm) November 2, 2017

داستان واقعی «ژاک مایول» غواص فرانسوی در مستند «مرد دلفینی»

فیلم «مرد دولفینی» مستندی در باره زندگی و میراث «ژاک مایول» بزرگترین غواص فرانسوی است. لوک بسون، فیلم «آبی بیکران» را در سال ۱۹۸۸ میلادی بر اساس زندگی او ساخته بود.

ژان مارک بار (Jean Marc Barr) که نقش مایول را در فیلم لوک بسون بازی کرده، گوینده این فیلم مستند است. او می گوید: «فیلم درباره شخصیت ژاک مایول و دلمشغولی اوست و از چیزهایی می گوید که مایول باید فدای این دلمشغولیها می کرد. در این فیلم توانستم برای نسل جوان توضیح بدهم که نقشی که من در فیلم «آبی بیکران» بازی کردم بیشتر قصه و افسانه بود و شخصیت واقعی قهرمان داستان خیلی جالب تر است.»

در پنجاه و هشتمین جشنواره بین المللی تسالونیکی، از ایلدیکو ان یدی، کارگردان مجار فیلم «تن و روان» هم تقدیر شد. این فیلم جایزه خرس طلایی شصت و هفتمین جشنواره فیلم برلین را دریافت کرد. او تا کنون بیش از ۴۰ جایزه بین المللی فیلم دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید:خرس طلایی جشنواره فیلم برلین به یک فیلم عاشقانه رسید

آگهی

فیلم «عنصر سری» به کارگردانی ژورسه استاورسکی، محصول مشترک یونان و جمهوری مقدونیه برای نخستین بار در جشنواره بین المللی تسالونیکی به نمایش گذاشته شد.

فیلم ایرانی «بدون تاریخ، بدون امضاء» ساخته وحید جلیلوند برنده دو جایزه جشنواره تسالونیکی شد. این فیلم با بازی هدیه تهرانی و نوید محمد زاده جایزه ویژه هیئت داوران و جایزه فیپرشی را در این جشنواره از آن خود کرد. این فیلم امسال در هفتادو چهارمین دوره جشنواره فیلم ونیز جایزه بهترین بازیگر نقش مرد را از آنِ نوید محمد زاده کرده بود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

گاوهای عینکی؛ دامدار اهل ترکیه با واقعیت‌مجازی در شیردهی «رکورد» زد

قبرس؛ سفر به یونان باستان با جشنواره بین‌المللی تئاتر

فیلم چی ببینیم؟ با آثار محبوب کارگردان‌های سرشناس آشنا شوید