NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

کنسرت موسیقی هنرمندان حوزه مدیترانه در ژنو

کنسرت موسیقی هنرمندان حوزه مدیترانه در ژنو
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

پانزده هنرمند بین المللی از ۱۲ کشور حوزه مدیترانه، روز شنبه گذشته (نهم ژوئیه) برای اولین بار در یک کنسرت به روی صحنه رفتند.

آگهی

پانزده هنرمند بین المللی از ۱۲ کشور حوزه مدیترانه، روز شنبه گذشته (نهم ژوئیه) برای اولین بار در یک کنسرت به روی صحنه رفتند. این اجرای منحصر به فرد، در مقر سازمان ملل متحد در شهر ژنو برگزار شد.

ارکستر سمفونیک سلطنتی مراکش برهبری تونی کوئنسا، آهنگساز اسپانیایی و با هنرنمایی موسیقیدانهایی از مصر، اردن، لبنان، اسپانیا، یونان، فرانسه، اراضی فلسطینی، جزیره مالت، ایتالیا، مراکش، تونس و قبرس اولین کنسرت مدیترانه را به روی صحنه بردند.

سه برادر عود نواز با نامهای سمیر، عدنان و وسام، گروه جبران را تشکیل می دهند که موسیقی سنتی فلسطینی نواختند.

برادران جبران در شهر ناصره زاده شده اند از خانواده ای با سابقه هنری می آیند. مادرشان ابتسام هانا جبران، موسیقی اسپانیایی عربی “موشحات” می خواند و پدرشان یکی از سازندگان بنام ساز در فلسطین و جهان عرب است.

سمیر جبران می گوید: «شرکت در این رویداد فرهنگی برای ما بسیار مهم است، زیرا به کار فرهنگی نیاز داریم، بخصوص در حوزه مدیترانه. منطقه آرام نیست و تنها کاری که می توان کرد ساختن پلی است تا دست کم بتوانیم به یکدیگر گوش دهیم.»

این کنسرت را بنیاد «اونوآرت»، مجری رویدادهای فرهنگی سازمان ملل متحد با هدف ترویج فرهنگها اجرا می کند. هدف از برگزاری این رویداد، گفتگو و تفاهم میان فرهنگ های مختلف حوزه مدیترانه است.

سمیر جبران می گوید: «من فرهنگها و مردم مدیترانه را مثل یک نقاشی موزاییکی می بینم، نقشها متفاوت است ولی یک اثر واحد است. مدیترانه یک نقاشی یگانه است.»

برادر او عدنان جبران، نوازنده عود می گوید: «ما آب و ماهی ها و جزر و مد دریای مدیترانه را با هم قسمت می کنیم. سوال این است که چگونه می توان رابطه ی ساخت که در جریان آن گفتگوی فرهنگی برقرار کنیم و یکدیگر را دوست بداریم؟»

هانی متواسی، خواننده و نوازنده گیتار صاحب سبک اردنی، از ترکیب موسیقی اسپانیایی و عربی، زبان تازه ای از موسیقی را کشف کرده است.

خواننده و ترانه سرای اسپانیایی، ماریا دل مار بونت، در جزیره بالئار به دنیا آمد. خون مدیترانه ای در رگ و پی هنر و موسیقی او جاری است و از دریای مدیترانه الهام می گیرد.او با هنرمندان بزرگی چون میکیس تئودوراکیس یونانی و حسام رمزی مصری همکاری کرده است.

ماریا دل مار ب ونت می گوید: «موسیقی راه را برای گفتگو باز می کند. نه اینکه همه هنرمندان مدیترانه ای یک نوع موسیقی را بنوازند ولی چیزهای زیادی هست که ما را یگانه میکند. من به دلیل شغلم با هنرمندانی از سوریه و تونس خوانده ام و شانس آنرا داشتم که با موسیقیدان ترکیه ای، زولفو لیوانلی همکاری کنم. درتمام زندگی سعی کردم که با همکارانم در حوزه مدیترانه با موسیقی با مردم گفتگو کنم.»

آنها هنرمندانی از ریشه های مختلف و سبک های متفاوت هستند که صدایشان فرهنگ غنی و میراث تاریخی حوزه مدیترانه را آواز می کند. عایشه رضوان، خواننده مراکشی نیز با تکنیک آوازی خود، زیبایی اشعار صوفیانه را به تصویر می کشد.

آرا مالکیان، ویولن نواز لبنانی، در خانواده ای ارمنی در شهر بیروت متولد شده و هم اکنون ساکن اسپانیا است. او موسیقی خود را از فرهنگ های مختلف، خاورمیانه از عرب تا یهودی، اروپای مرکزی از جیپسی ها تا موسیقی یهودی سبک کلزمر، موسیقی آمریکای لاتین و فلامنکوی اسپانیایی، جذب کرده است.

تونی کوئنسا، آهنگساز و رهبر ارکستر می گوید: «ما در حوزه مدیترانه از لحاظ ریتم اشتراکات زیادی داریم. برای مثال موسیقی عربی اشتراکات زیادی با فلامنکو حتی فلامنکو سنتی ناپل دارد. در ریتم این منطقه نوعی از پیوند ملودیها و مهمتر از همه نوعی ارتباط و تفاهم وجود دارد.»

سافو، خواننده فرانسوی در خانواده ای یهودی در مراکش متولد شد. موسیقی او ترکیبی است از سبکها متفاوت راک، موسیقی شرقی و موسیقی آندلس. این خواننده چند زبانه، شاعر و نویسنده رمان نیز هست.

آگهی

سافو، نویسنده و آوازخوان فرانسوی می گوید: «من دوست دارم به زبانهای مختلف بخوانم. به عربی، انگلیسی، فرانسه. همواره سعی کردم که مترجم فرهنگ های مختلف و دورافتاده از هم باشم. در تلاش بوده ام تا به مردم کمک کنم که فرهنگ های یکدیگر را درک کنند.این دغدغه دائمی من است.» در قطعه نهایی این اجرا با نام «باد جنوبی»، پیام گفتگو و تفاهم را می توان شنید. سرود صلحی که همه هنرمندان مدیترانه ای در آن شرکت کردند.

سافو، هنرمند فرانسوی می گوید: « من فکر می کنم که هنر موانع و سدها را خواهد شکست. هنرمندان ماموریت دارند تا به مردم در از بین بردن این سدها و موانع کمک کنند.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تور میلیارد دلاری تیلور سوئیفت به قاره اروپا رسید

هفتهٔ صنایع خلاق باکو؛ مسابقهٔ طراحی بازی کامپیوتری و جشنوارهٔ فیلم‌های موبایلی

رونمایی از مینیاتورها و نسخ کهن خطی در کنگره میراث فرهنگی ازبکستان